Meijän mieli -hanke aloittanut toimintansa verkostoitumalla

Elokuussa aloittanut Meijän mieli -hanke on hiljalleen opetellut Kosken ”talon tavoille” ja aloittanut työskentelyn verkostoitumalla yhteistyökumppaneiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantaminen kehittämällä omaehtoista toimintaa ja etsimällä vapaaehtoisia arjen kumppaneita toipujien tueksi.

Voimaa yhteistyöstä – ota yhteyttä!

Verkostoituminen on aloitettu kontaktoimalla hankkeen suunnittelussa mukana olleita järjestötahoja. Koronarajoituksista huolimatta järjestötoimijat ovat ottaneet meidät avosylin vastaan ja olemmekin jo huristelleet livetapaamisiin. Yhteistyökumppaneiden kontaktointia jatketaan pitkin syksyä tarkoituksena tavoittaa myös maakunnan reuna-alueiden toimijoita sekä julkiselta että kolmannelta sektorilta. Koska hankealue on suuri ja toimijoita paljon, toivomme yhteydenottoja meille päin, mikäli yhteistyö Meijän mielen kanssa kiinnostaa.

Yhteistyö Keski-Suomen sote-uudistushankkeiden kanssa on hankkeemme kannalta tärkeää. Sote-hankkeilta saamme ajankohtaista tietoa maakunnan mielenterveyspalvelujen kehittämistarpeista ja järjestökentästä. Olemme aloittaneet yhteistyön tapaamalla palveluketjujen kehittämisen ja saatavuuden projektityöntekijöitä. Lisäksi olemme saaneet hankettamme hyödyttävää pohjatietoa järjestöjen tilasta Keski-Suomen alueella sote-hankkeen osallisuus- ja järjestöyhteistyön päälliköltä.

Meijän mieli -hanketta suunniteltaessa on ollut vahvana esillä oppilaitosyhteistyö, joka on käynnistynyt. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on lähestynyt hanketta työelämän kehittämiseen liittyvän opintojakson tiimoilta ja pari sosionomiopiskelijaryhmää ovat tarttuneet tarjoamiimme tehtäviin. Toinen ryhmä kehittää käyttöömme kartoitusmenetelmiä asiakkaiden osallistamiseen, toinen ryhmä some-kampanjaa mielenterveysviikkoa silmällä pitäen. Keski-Suomen alueen oppilaitosten kanssa on tarkoitus aloittaa yhteistyö, kunhan pääsemme ensin kunnolla vauhtiin hanketyössä.

Somekanavat seurantaan

Viestintä on tärkeä osa hankkeen näkyvyyttä ja kohderyhmän tavoittamista sekä väylä positiivisesta mielenterveydestä viestimiseen. Olemmekin avanneet kanavat Facebookiin, Instagramiin ja Discordiin. Lisäksi hankkeen kuulumisia kirjoitellaan säännöllisesti Kosken kotisivuille. Eikä sitä koskaan tiedä, mitä uusia kanavia tullaan vielä ottamaan haltuun, kun halutaan pysyä ajan hermolla ja tavoittaa hankkeen kohderyhmää. Löytyneekö meistä vielä jokin hassu Tiktok-video? Meiltä löytyy tarvittaessa kykyä heittäytyä hassuttelemaan, mikäli tarve vaatii.

Ottakaapa somekanavat seurantaan ja olkaa rohkeasti meihin yhteydessä!

Nettisivut|Facebook|Instagram|Discord

Yhteystiedot

Merja Angle
hankekoordinaattori
etunimi.sukunimi@koske.fi
puh. 040 124 1426

Katja Laajala
hanketyöntekijä
etunimi.sukunimi@koske.fi
puh. 040 164 7560