Meijän Mieli

Meijän mieli- hankkeen tavoitteena on nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantaminen monipuolisen tukitoiminnan ja omaehtoisten verkostojen rakentamisen avulla. Hankkeessa käytetään toipumisorientaatiopohjaista ajattelua, koulutusta ja toimintaa työskentelyn viitekehyksenä ja arvolähtökohtana.

Meijän mieli- hanketta on rakennettu työpajoissa, joihin on osallistunut muun muassa maakunnan eri mielenterveysjärjestöjen, seurakunnan, kokemusasiantuntijoiden, Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä KEHOn, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, oppilaitosten ja Kosken edustajia. Työpajoissa on syntynyt asiantuntijoiden yhteinen näkemys siitä, että maakunnassa on voimakas tarve löytää arjen kumppaneita mielenterveystoipujille sekä kehittää uudenlaista toimintaa ja viestintää, jolla luodaan joustavia ja rohkaisevia tuki -ja vapaaehtoistyön ratkaisuja mielenterveystoipujille sekä vapaaehtoisille. Hankkeen kivijalkana toimii periaate: vapaaehtoiset, toipujat, kokemusasiantuntijat ja ammattilaiset toimivat ja kehittävät yhdessä toimintaa. 

Hankkeen rahoittaa STEA ja sen kesto on kolme vuotta (2020-2023). 

Hankkeen tavoitteet: 

 • Nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantaminen. 
 • Yksilöllisiin tarpeisiin vastaavien tuki- ja vapaaehtoistyön ratkaisujen luominen.
 • Nuorten aikuisten  mielenterveystoipujien aseman vahvistaminen toipumisorientaation avulla. 
 • Uusien toimintamuotojen kehittäminen kansalais- ja järjestötoimintaan toipujien arjen ja osallisuuden parantamiseksi 
 • Positiivisesta mielenterveydestä viestiminen. 

Hankkeen kohderyhmät: 

 • Nuoret aikuiset mielenterveystoipujat (15-35 -vuotiaat), jotka tarvitsevat sosiaalista tukea arjessa selviämiseen. Pitkään sairastaneet, mahdollisesti jo työkyvyttömyyseläkkeellä olevat sekä myös vasta sairastuneet, joiden elämäntilanne on muuttunut sairastumisen myötä. Hankkeessa ei kuitenkaan edellytetä diagnoosia, vaan mukaan voi tulla silloin, kun kokee toiminnan itselleen tarpeelliseksi. 
 • Henkilöt, jotka haluavat työskennellä vapaaehtoisina nuorten mielenterveystoipujien kumppaneina. Myös toipujat itse voivat toimia vapaaehtoisina kokemusasiantuntijoina. 
 • Keski-Suomen maakunnan asukkaat, joiden tietämystä positiivisesta mielenterveydestä edistetään viestinnän avulla. 

Hankkeessa tapahtuu/ ajankohtaista:

 • Meijän Juttu – Discord kehittäjäryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 30.11 klo 17- 18.30. Ryhmässä suunnitellaan rennosti yhdessä ideoiden ja kirjoitellen vapaaehtoistyötä. Ryhmästä kiinnostuneet voivat ilmoittautua 27.11 mennessä sähköpostitse merja.angle@koske.fi
 • Ke 2.12.2020 klo 13-15 Avoin joulukorttipajakorttipaja yhteistyössä Nuorten taidetyöpajan Voltti- pajan kanssa Kansalaistoiminnankeskus Mataran aulassa. Joulukorttipaja on osa Siskot&Simot ry:n joulupostia ikäihmisille-kampanjaa, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asukkaille. Kortteja voi tehdä myös läheisille annettavaksi.
 • Haluatko mukaan Meijän kaveri-toimintaan? Meijän kaverina kuljet hetken mielenterveystoipujan matkassa juttuseurana, tsempparina, ulkoiluseurana tai vaikkapa digikaverina. Meijän kaverit ovat tavallisia, luotettavia täysi-ikäisiä henkilöitä, joilta ei vaadita erityistaitoja. Jos sinulta löytyy aikaa ja halua tutustua uuteen ihmiseen, niin ilmoittaudu mukaan. Koulutus on suunnattu Keski-Suomen alueella asuville henkilöille. Koulutus on maksuton ja toteutetaan virtuaalisesti Teams-alustalla tiistaisin 26.1, 2.2, 9.2 ja 16.2 klo 17.30-19.30. Ilmoittautuminen 18.1.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen merja.angle@koske.fi tai vapaaehtoistyö.fi- sivustolla.

 Hankkeesta julkaistut artikkelit pääset lukemaan tästä

Yhteystiedot

Merja Angle
hankekoordinaattori
etunimi.sukunimi@koske.fi
puh. 040 124 1426

Katja Laajala
hanketyöntekijä
etunimi.sukunimi@koske.fi
puh. 040 164 7560

Seuraa hankkeen toimintaa: FB  | Instagram |  Discord