Kehittämistyö

Hankkeet

Alla olevien linkkien kautta löydät alueella käynnissä olevia sosiaalialan kehittämishankkeita.
Mukana on myös laajempia alueellisia ja valtakunnallisia hankkeita.
Lisäksi löydät tietoja päättyneistä hankkeista.

Kansa-koulu 5

Viidennen Kansa-koulu-hankkeen (2023-2024) tavoitteena on edistää sosiaalihuollon kirjaamisen kehittämisrakenteiden muodostumista yhteistyössä kansallisten toimijoiden ja hyvinvointialueiden kanssa.

OT-hankkeen logokuvio.

Lasten, nuorten ja perheiden osaamis- ja tukikeskus (OT) -hanke​

Lasten, nuorten ja perheiden osaamis- ja tukikeskustoiminnan (2022–2023) tehtävänä on kehittää monialaisia, vaativia erityispalveluja lapsille ja nuorille perheineen sekä tukea ammattilaisia kompleksisissa asiakastilanteissa.

LuontoHyväKS-logo.

LuontoHyväKS - Luontohyvinvointi Keski-Suomen sote-ammattilaisten työmenetelmäksi

LuontoHyväKS-selvityshanke (2022–2023) lisää tietoisuutta luontohyvinvoinnista, kartoittaa toimivia ja tutkittuja menetelmiä, sekä parantaa sote-ammattilaisten työssä toteutuvaa hyvinvointia luonnon hyvinvointivaikutusten avulla.

Meijän Mieli logo.

Meijän Mieli

Meijän Mieli -hanke (2020–2023) koordinoi ja kehittää vapaaehtoisuuteen perustuvaa kaveritoimintaa nuorille aikuisille mielenterveystoipujille sekä järjestää mielen hyvinvointia tukevaa toimintaa.

Paikka Auki logo.

Paikka Auki

Paikka Auki -hankkeella tuetaan vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä, työelämävalmiuksia sekä jatkotyöllistymistä palkkaamalla osatyökykyinen tai työelämän ulkopuolella oleva alle 30-vuotias vuoden määräajaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöihin. 

Aluetuen logo.

Rahapeliongelman hoidon ja tuen kehittämisen alueellinen tuki

Aluetuki (2021–2023) auttaa kehittämään rahapeliongelman hoidon ja tuen palveluja sekä vahvistamaan ammattilaisten osaamista rahapeliongelman kohtaamisessa.

Rakenteellinen sosiaalityö

Hankkeessa (2023–2025) kehitetään Keski-Suomen hyvinvointialueen rakenteellista sosiaalityötä. Tavoitteena on, että tietojohtaminen ja sosiaalihuolto olisivat yhtenäisiä koko hyvinvointialueella sekä vertailukelpoisia kansallisella tasolla. 

Graafinen kuvio, jossa Kosken värit sininen ja oranssi.
Graafinen kuvio, jossa Kosken värit sininen ja oranssi.

Valtion tutkimusrahoitushankkeet

Ensimmäiset sosiaalityön yliopistotasoiseen tutkimukseen saadut valtion tutkimusrahoitukset (VTR) myönnettiin vuodenvaihteessa 2020-2021. Lisätietoa valtion tutkimusrahoituksesta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla.

Alle on listattu tutkimushankkeita, joissa olemme olleet mukana:

Vuoden 2023 hankehaku

Vuoden 2020 hankehaku

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Hankkeen yliopistokeskuksen sivuilla (linkki).

  • Aikuissosiaalityön mallinnukset löytyvät tästä linkistä.
  • Syksyn 2022 Vaikuttavaa aikuissosiaalityötä -työpajasarjassa syvennytään tutkimushankkeen tuloksiin ja kehitettyihin työmenetelmiin. Katso työpajojen tallenteet Youtube-kanavaltamme.

Jyväskylän yliopisto. Hankkeen sivut yliopiston sivuilla (linkki).

Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskuksen Socca. Hankkeen sivut osaamiskeskuksen sivuilla (linkki). Mukana sosiaalialan osaamiskeskusverkosto.

Päättyneet hankkeet

Tutustu jo päättyneisiin kehittämishankkeisiimme vuosien varrelta.

Graafinen kuvituskuvio.