Aluetuki päättyy – tukea sote-ammattilaisille uudesta Pelihaittaverkostosta

Keväällä 2021 toimintansa aloittanut Rahapeliongelman hoidon ja tuen alueellisen kehittämisen tuki, eli tuttavallisemmin Aluetuki, tulee päätökseensä vuoden lopussa. Alkuvuodesta käynnistyy Pelihaittaverkosto, joka tukee ammattilaisia rahapelihaittatyössä.

Aluetuen toiminta päättyy vuodenvaihteessa – kiitos kaikille yhteistyökumppaneille

”Aluetuen lähes kolmivuotinen taival on tulossa päätökseensä vuodenvaihteessa ja haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita Väli-Suomen yhdeksän hyvinvointialueen alueelta – ilman sujuvaa yhteistyötä kehittäminen ei olisi ollut mahdollista. Vaikka Aluetuen toiminta päättyy, hoidon ja tuen kehittämisen tuki sekä osaamisen vahvistaminen jatkuvat, kun THL:n koordinoima Pelihaittaverkosto käynnistyy vuodenvaihteessa. Toivottavasti Väli-Suomen alueelta osallistutaan jatkossakin aktiivisesti koulutuksiin ja uuden Pelihaittaverkoston toimintaan!” kertoo Aluetuen Väli-Suomen aluekoordinaattori Mirka Mikkola. Tunnelmia toiminnan päättyessä voit lukea myös Pelituen sivuilla julkaistusta blogikirjoituksesta.

Uusi Pelihaittaverkosto tukee sote-ammattilaisia valtakunnallisessa rahapelihaittatyössä

Vuoden 2024 alusta käynnistyy Pelihaitta­verkosto, joka toimii rahapelihaittatyön valtakunnallisena yhteistyöverkostona sote-ammattilaisille. Uusi verkostomainen rakenne keskittyy rahapelihaittatyön tuki- ja hoitopalveluiden kehittämiseen alueilla

  • kokoamalla keskeiset toimijat yhteen
  • tarjoamalla tukea ja osaamisen vahvistamista ammattilaisille
  • palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta parantamalla
  • tiedon ja hyvien käytäntöjen jalkauttamisella.

Pelihaittaverkosto tulee vastaamaan muuttuneisiin kehittämistarpeisiin sote-palveluissa. Verkoston jäsenet saavat tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, ja heitä voidaan kutsua mukaan kehittämään tulevaisuuden pelihaittatyötä. Pelihaittaverkostoa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Liity mukaan verkostoon tästä linkistä!

Väli-Suomesta osallistuttiin aktiivisesti Aluetuen koulutuksiin

Aluetuki järjesti toiminta-aikanaan 2021–2023 yhteensä 19 Rahapelaaminen puheeksi- ja Prata om spel om pengar -koulutusta, seitsemän kaksiosaista Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutusta sekä seitsemän koulutuksellinen konsultaatio -tapaamista. Väli-Suomen alueelta koulutuksiin osallistuttiin aktiivisesti ja alueen ammattilaisten osaamista vahvistettiin laaja-alaisesti: puheeksioton koulutuksiin ilmoittautui yhteensä 1197 ammattilaista, joista 554 oli Väli-Suomen alueelta, kun taas Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutuksen suoritti kokonaisuudessaan 218 ammattilaista, joista 112 oli Väli-Suomesta.

Koulutukset ammattilaisten osaamisen vahvistamiseksi jatkuvat: vuoden 2024 maksuttomat koulutukset löydät THL:n sivuilta – ilmoittaudu koulutuksiin jo nyt!

Lataa Väli-Suomen Aluetuen viimeinen uutiskirje tästä linkistä (pdf).