Meijän Mieli -hankkeen joulutoivotukset ja jatkokuviot

Meijän Mieli -hankkeen hommat hiljenevät joulun ja vuodenvaihteen väliseksi ajaksi, mutta jatkuvat 2.1.2024 vielä kaksi kuukautta helmikuun loppuun saakka. Hankekoordinaattori Merja Angle siirtyy vuoden alussa uusiin tehtäviin ja niihin saappaisiin hyppää hankkeen loppuajaksi Katja Remes.

Livekaveritoiminta päättyy  – digikaveritoiminta jatkuu

Hankkeen livekaveritoimintaa on ajettu alas pitkin syksyä ja viimeinenkin kaveriparisopimus päättyy vuoden vaihteessa. Digikaveritoiminta sen sijaan jatkuu ja tammikuussa 16.-17.1.2024 klo 17-20 koulutammekin vielä uusia digikavereita Ylitse MentorApp-sovellukseen. Ilmoittautuminen digikaverikoulutukseen viimeistään 7.1. osoitteessa vapaaehtoistyö.fi tai sähköpostilla katja.remes@koske.fi.

Vaikka Meijän Mieli -hanke päättyy, digikaverit eivät jää oman onnensa nojaan, sillä he saavat tukea edelleen yhteistyökumppanimme SOS-Lapsikylän kautta.

Mielenterveys elämäntaitona – MTEA1 -koulutus tammi-helmikuussa

Hankkeen viimeinen koulutus vapaaehtoisillemme on tarjolla 24.1.-21.2.2024, kun järjestämme MTEA1-koulutuksen yhteistyössä Keski-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry:n kanssa. Koulutus toteutetaan verkossa TEAMS-yhteydellä ja siihen kuuluu viisi 1,5 tunnin koulutusiltaa sekä itsenäisesti suoritettavia tehtäviä. Koulutus on maksuton Meijän Mieli -hankkeen vapaaehtoisille ja FinFamiKS:n omaisille/läheisille/vapaaehtoisille. Koulutukseen ilmoittautuminen osoitteeseen katja.remes@koske.fi tai anne-riitta.merta@finfamiks.fi viimeistään 7.1.2024.

Oman näköistä joulunaikaa kaikille

Maailman tilanne tällä hetkellä on kaikkea muuta kuin rauhallinen. Sotaisat uutiset maailmalta huolettavat monia ja joulutunnelmaa voi olla vaikea löytää. Toisaalta odotukset joulusta ja sen viettämisestä voidaan kokea myös stressaavana ja ahdistavana eivätkä kaikki edes välitä joulun vietosta. Millainen sinun joulusi olisi, jos saisit viettää sen juuri niin kuin itse haluat, ilman mitään velvoitteita? Olisiko tänä vuonna mahdollista viettää edes vähän enemmän oman näköistä joulunaikaa? Hyvää oman näköistä joulua kaikille ja toivotaan ensi vuodelle rauhaisampia aikoja.