Koulutuksia, kaveri-iltoja ja kiitollisuutta – Meijän Mielen kesäkuu

Meijän Mieli -hanke järjestää vielä monipuolista toimintaa nuorille ja vapaaehtoisille ennen kesälomien käynnistymistä. Lisäksi kesäkuun alussa käynnistyy vielä kertaalleen Meijän Kaverit -vapaaehtoistoiminnan koulutus.

Meijän Kavereita koulutetaan vielä kerran ennen lomia

Koulutamme vapaaehtoisia livekaveritoimintaan vielä ennen kesälomia. Koulutus pidetään torstaina 8.6. klo 9-15 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. Meijän Kaveri toimii nuoren kaverina määräaikaisen kaverisuhteen ajan, joka on maksimissaan 6 kk mittainen. Kaveriparit saavat itse päättää tapaamisten sisällön ja ajankohdan. Kaveritoiminta on tuettua vapaaehtoistoimintaa, jonka aikana tarjoamme vapaaehtoisille työnohjausta, vertais- ja virkistystoimintaa, kulukorvauksia ja vakuutusturvan. Koulutus on maksuton, eikä velvoita kaveritoimintaan mukaan lähtemistä. Ilmoittautuminen koulutukseen 6.6. mennessä sähköpostilla katja.remes@koske.fi. Tervetuloa!

Kiitos vapaaehtoisille – virkistystä ja kaveri-iltoja

Kaveri-illat on tarkoitettu niin nuorille, vapaaehtoisille kuin myös kaikille muille hankkeen toiminnasta kiinnostuneille. Kesäkuun kaveri-iltaa vietetään tiistaina 6.6. Tuolloin tapaamme Jyväskylän satamassa klo 17.30 ja sään salliessa ulkoilemme Jyväsjärven rantaraitilla. Lopuksi kokoonnumme kahvittelemaan ja visailemaan Viiluun. Tapaaminen päättyy klo 19. Kaveri-iltaan ei tarvitse ilmoittautua, vaan voi vaan saapua kokoontumispaikalle satamakahvilan eteen.

Hankkeen kaveritoiminta ei pyörisi ilman aktiivisia vapaaehtoisiamme, joten haluamme palkita heitä vapaaehtoisten virkistysillassa. Keskiviikkona 14.6. klo 18 nousemme s/s Suomi höyrylaivaan ja käymme illallisristeilyllä Päijänteellä. Onpa jännittävää päästä puksuttelemaan höyrylaivan kyytiin, joten toivotaan sään haltijalta suotuisaa säätä järvimaisemien ihailuun! Joka tapauksessa vietämme mukavan rennon illan yhdessä herkutellen ja rupatellen. Ehkä jotain muutakin pientä ohjelmaa on tarjolla.

Perheet yhdessä -tapahtuma sai lapsiperheet liikkeelle

Lauantaina 27.5. olimme mukana Yläkaupungin yön Perheet yhdessä -oheistapahtumassa Mäki-Matin perhepuistossa. Tapahtuma oli usean toimijan yhteistyön tulos, jossa lapsiperheille oli tarjolla monenmoista mukavaa puuhaa taikurista nukketeatteriin ja räppipajasta lettukesteihin. Meijän Mielen ja FinFami Keski-Suomen yhteisellä pisteellä perheet pääsivät suorittamaan hyvän mielen rastirataa tikkaripalkalla. Rastiradan ohella pisteellämme oli tarjolla tietoa ja esitteitä toiminnoistamme.