Meijän Mielen kevättalvi

Helmikuu on ollut hankkeessa vilkasta aikaa tapahtumineen ja vapaaehtoistoiminnan koulutuksineen. Olemme kohdanneet kasvokkain kaiken ikäistä väkeä ja päässeet kertomaan hankkeesta niin Laukaassa nuorten kesätyötreffeillä, Keuruulla ystävänpäivätapahtumassa kuin Jyväskylän vapaaehtoismessuilla. Ohjausryhmän kanssa tapasimme vihdoinkin kasvokkain. Myös maaliskuun kalenteri näyttää jo melkoisen täydeltä.

Ohjausryhmän livetapaaminen helmikuussa

Koronarajoitusten aikana ja niiden jälkimainingeissa hankkeen ohjausryhmä on kokoontunut tähän mennessä vain etäyhteydellä, joten olipa mukavaa päästä vihdoinkin juttelemaan ja kakkukahvittelemaan ohjausryhmäläisten kanssa ihan kasvotusten. Iltapäivä oli oikein antoisa ja saimme aikaan polveilevaa keskustelua ja loistavia ideoita hankkeen viimeiselle toimintavuodelle.

Keuruun ryhmätoiminta alkaa

Yhteistyö Aspa-säätiön Omat avaimet 4you -toiminnan kanssa on edennyt maaliskuun alussa alkavaan Meijän Porukka -ryhmätoimintaan Keuruulla. 8 viikon ajan torstaisin kokoontuvaan ryhmään on jo saatu mukavasti ilmoittautuneita, mutta lisääkin osallistujia vielä mahtuu. Ensimmäinen tapaaminen on 2.3. ja mukaan pääsee vielä tämän avoimen tutustumiskerran jälkeenkin. Ryhmätapaamisille on suunniteltu erilaisia alustavia teemoja, mutta pääpaino on nuorten toiveilla. Pääsimme markkinoimaan ryhmää paikkakuntalaisille, kun olimme mukana suositussa ystävänpäivätapahtumassa Keuruun Kimarassa maanantaina 13.2.

SoTe-alan rekrytori Gradialla

Oppilaitosyhteistyö on hankkeellemme tärkeää ja meidät onkin kutsuttu 9.3 Gradialle sote-alan rekrytorille kertomaan hankkeesta ja kontaktoimaan opiskelijoita. Gradia järjestää opiskelijoilleen tapahtuman, jonka tarkoituksena on markkinoida sotealan opiskelijoille ja työnhakijoille avoimia työtehtäviä ja sijaisuuksia. Me kerromme opiskelijoille Meijän Mielen kaveritoiminnasta, -illoista, TWoR-pelitoiminnasta sekä vapaaehtoistehtävistä mielen hyvinvoinnin parissa.

MTEA1-koulutus Keuruulla maaliskuussa

Keuruun suunnalle reissaamme maaliskuussa myös koulutuksen merkeissä. Paikallisen  mielenterveysyhdistys MielenTie ry:n kanssa on sovittu Mielenterveys elämäntaitona -koulutuksen järjestämisestä heidän tiloissaan keskiviikkona ja torstaina 22.-23.3. klo 9-16. Mieli ry:n rekisteröimässä MTEA1-koulutuksessa osallistujat saavat tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääsevät harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Me hanketyöntekijät olemme vuosi sitten kouluttautuneet MTEA1 -ohjaajiksi ja vedämme tämän koulutuksen. Vastaava koulutus järjestetään Jyväskylässä 6.-7.5.