Sote-ammattilaiset innostuivat vahvistamaan osaamistaan rahapeliongelman kohtaamiseen

Rahapeliongelman hoidon ja tuen kehittämisen alueellinen tuen (Aluetuki) järjestämät koulutukset rahapelaamisen puheeksioton ja hoidon vahvistamiseksi tavoittivat satoja sote-ammattilaisia vuonna 2022. Maksuttomia verkkokoulutuksia jatketaan myös ensi vuonna.

Vuoden 2022 aikana Aluetuki järjesti valtakunnallisesti seitsemän Rahapelaaminen puheeksi -koulutusta, joihin ilmoittautui yhteensä 630 ammattilaista. ”Saimme todella paljon kiitosta monipuolisesta koulutuksesta, josta on saatu työkaluja työn arkeen”, kertoo Väli-Suomen aluekoordinaattorina toimiva Mirka Mikkola. ”Koulutusten myötä rahapelaaminen on tullut tutummaksi sote-ammattilaisille ja toivottavasti se nähdään jatkossa yhtä merkittävänä puheeksioton aiheena kuin alkoholi tai tupakointi.”

Puheeksioton vahvistamisen lisäksi tarjolla on myös syventävää koulutusta rahapeliriippuvuuden hoitoon. Kaksiosainen Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutus järjestettiin vuoden aikana neljä kertaa ja kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehykseen perustuvaan menetelmään tutustui yhteensä 270 sote-ammattilaista. ”Olemme erittäin iloisia siitä, kuinka hyvin ammattilaiset ovat löytäneet koulutukset”, jatkaa Mikkola, ”Toivottavasti he pääsevät myös ensi vuonna osallistumaan koulutuksiin ja vahvistamaan osaamista rahapeliongelmasta uusilla hyvinvointialueilla.”

Suositut koulutukset jatkuvat ensi vuonna

Suuren suosion siivittämänä molempia koulutuksia sekä uutena toimintana aloitettua koulutuksellista konsultaatiota jatketaan vuonna 2023. Katso ensi vuoden koulutusten ajankohdat ja ilmoittautumislinkit tästä koulutusesitteestä (pdf).