Vaikuttavaa aikuissosiaalityötä -työpajasarja käynnistyy elokuussa

Syksyn Vaikuttavaa aikuissosiaalityötä -työpajasarja tarjoaa tuoretta tutkimustietoa ja innostaa pohtimaan yhdessä sen hyödyntämistä tulevilla hyvinvointialueilla.

Ensimmäiset sosiaalityön valtion tutkimusrahoitushankkeet päättyvät vuoden lopussa. Tulevana syksynä tutkimushankkeiden tuloksista saadaan tuoretta tietoa hyödynnettäväksi hyvinvointialueellamme. Millaisia uusia avauksia on tehty taloussosiaalityön ja maahanmuuttajatyön kentillä? Miten voimavaralähtöinen työote on otettu osaksi työn arkea? Millaisia yhteisöllisiä luontolähtöisiä menetelmiä on otettu käyttöön?

Tule mukaan oppimaan uutta ja päivittämään tietojasi syksyn työpajasarjaan! 

Perehdymme yhdessä Aikuissosiaalityön menetelmien vaikuttavuus (AIKUMETOD) -tutkimushankkeen tuloksiin, käytännön työn tueksi kehitettyihin työmenetelmiin sekä pohdimme niiden hyödyntämistä tulevilla hyvinvointialueilla. Samalla pääset osallistumaan tutkimukseen, sillä työpajoissa syntynyttä materiaalia hyödynnetään tutkimustulosten viimeistelyssä.

Tervetuloa työpajasarjan aloitusseminaariin 30.8.

Kutsumme Sinut Vaikuttavaa aikuissosiaalityötä -työpajasarjan aloitusseminaariin ti 30.8. klo 14–16. Voit osallistua paikan päällä (Matarasali, Kansalaistoiminnankeskus, Matarankatu 6, Jyväskylä) tai Teams-etäyhteyden kautta. Luento-osuus tallennetaan. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Aloitusseminaarin ohjelman voit ladata tästä linkistä (pdf).

Vaikuttavaa aikuissosiaalityötä -työpajat syksyllä 2022

Työpajasarja jatkuu aloitusseminaarin jälkeen teemakohtaisilla tilaisuuksilla. Työpajasarjan yhteiseen ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä linkistä.

  • 30.8. klo 14–16 Aloitusseminaari, Teams & Matarasali, Kansalaistoiminnankeskus, Matarankatu 6, Jyväskylä
  • 22.9. klo 13–16 Taloussosiaalityö
  • 11.10. klo 13–16 Voimavaralähtöisyys
  • 3.11. klo 13–16 Yhteisölliset luontolähtöiset menetelmät
  • 29.11. klo 13–16 Maahanmuuttajatyön verkostomenetelmät
  • 13.12. klo 14–16 Päätösseminaari

Tilaisuuksien järjestämisestä vastaavat hankkeen osatoteuttajat sosiaalialan osaamiskeskukset Koske ja SONet BOTNIA. Tutkimushankkeen toteuttaa Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.