Syksyn OT-infot avaavat lasten, nuorten ja perheiden osaamis- ja tukikeskusten kehittämistyötä

Syksyllä Itä- ja Keski-Suomen alueen toimijoille järjestettävät infotilaisuudet tarjoavat tietoa ja mahdollistavat avoimen keskustelun lasten, nuorten ja perheiden osaamis- ja tukikeskusten (OT) kehittämistyöstä. Infojen lisäksi Keski-Suomen toimijoita kutsutaan mukaan OT-foorumiin, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista oman alueemme näkökulmasta.

Mikä ihmeen OT? -infot syksyllä 2022

Osaamis- ja tukikeskukset (OT-keskukset) ovat valmisteilla oleva palvelurakenne, jonka tarkoituksena on varmistaa ne vaativinta erityisosaamista, monitieteisyyttä ja si-so-te-integraatiota edellyttävät palvelut, joita tarvitaan eri puolilla maata, mutta joita yksittäisen maakunnan ei ole toiminnallisesti eikä taloudellisesti mahdollista järjestää. OT-keskukset toimivat pääosin verkostomaisena kokonaisuutena hallinnonalarajat ylittäen, ja niiden antama tuki kohdistuu ensisijaisesti ammattilaisille. Lisätietoa THL:n sivuilta.

Tervetuloa mukaan syksyllä järjestettäviin Itä- ja Keski-Suomen yhteistyöalueen (YTA) Mikä ihmeen OT? -infoihin! Teams-yhteydellä järjestettävät tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Vapaamuotoisissa tilaisuuksissa voit olla mukana vain kuulolla tai esittää kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun. Tule kertomaan omia ajatuksiasi tai kertomaan työstäsi esiin nousevia tarpeita monialaisen OT-kehittämistyön tueksi!

Ohjelma

  • OT-info ja ajankohtaiset asiat
  • OT-osatoteuttajien työn esittelyt
    • Ensimmäisessä OT-infossa 8.9. kuullaan Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen puheenvuoro PACE-orientaatiosta ja niihin liittyvistä koulutuksista sekä työskentelystä kompleksisissa perhetilanteissa
  • Keskustelu

Poimi ylös infojen ajankohdat ja liity mukaan oheisista Teams -linkeistä:

Keski-Suomen OT-foorumi 20.9.

Keski-Suomessa on aiemmin kokoontunut erillinen tutkimusta ja käytännön toimia yhdistävä ryhmä OT-asioiden ympärillä, ja osaamis- ja tukikeskuksen kehittämistyötä on tehty monitoimijaisesti myös osana LAPE-työtä. Tätä monitoimijaisen keskustelun käytäntöä halutaan jatkaa, joten ti 20.9. klo 14-16 järjestetään Keski-Suomen OT-foorumi (Teams-etäyhteys). Tilaisuuteen ovat kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleita.

Tarkoituksena on keskustella OT-työn ajankohtaista asioista Keski-Suomen näkökulmasta sekä sopia jatkotyöskentelystä. Toiveena olisi järjestää OT-foorumeita jatkossakin ja näin varmistaa Keski-Suomen toimijoiden osallisuus sekä tuoda esiin alueemme mahdollisia kehittämistarpeita.

Liity tästä Teams-linkistä OT-foorumiin.