Työpajaa, kaveri-iltoja ja TWoR -peliryhmiä Meijän Mielen syksyssä

Kesälomat on vietetty ja palattu virkistyneinä hankehommien ääreen. Meijän Mielen toiminta alkaa vilkastua heti elokuusta lähtien, kun MielenTaidot -tuokiot, kaveri-illat ja vapaaehtoistoiminnan koulutukset alkavat. Vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreille on tarjolla Tukea vapaaehtoisuuteen- työpaja ja uutena toimintana alkavat myös TWoR -pöytäroolipeliryhmät Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Tukea vapaaehtoisuuteen -työpaja 23.8.

Keväällä aloitimme yhteistyön Lahden Diakonialaitoksen Tukea vapaaehtoisuuteen -koordinaation kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena syntyi ensi viikolla Matarasalissa Jyväskylässä pidettävä Tukea vapaaehtoisuuteen -työpaja, johon on ilmoittautunut mukava määrä vapaaehtoistoiminnan parissa toimivia tahoja sekä Jyvässeudulta että kauempaa maakunnasta. Lisäksi etäosallistujia on tulossa myös maakunnan ulkopuolelta. Työpajan tarkoituksena on verkostoituminen sekä yhteinen pohdinta vapaaehtoistoiminnan koordinoinnin haasteista ja tukea niihin. Tarjolla on myös hyvinvointitarjotin, josta voi napata mukaansa hyödyllisiä ideoita. Työpajasta saatavien kokemusten ja palautteen perusteella saatamme jatkossa järjestää uutta saman tyyppistä tapahtumaa. Jo ennen työpajaa on kentältä kuulunut kiitoksia, että tämän tyyppinen työpaja tulee todella tarpeeseen.

TWoR -pöytäroolipeliä ryhmätoimintana Jyväskylässä ja Äänekoskella

Uutena toimintana aloitamme 1.9. alkaen toipumisorientaatioajatteluun perustuvan TWoR -The World of Recovery -pöytäroolipelin ryhmätoimintana Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Pelisessio koostuu kahdeksasta 2 tunnin mittaisesta pelistä, jotka muodostavat tarinallisen kokonaisuuden. Tämä väkivallaton, mutta vauhdikas matalan kynnyksen roolipeli etenee yhteisen pöydän ääressä ilman näyttelemistä tai rooliasuja. Yllättävät käänteet, yhteistyö ja huumori ovat pelin suola. TWoRissa myös hiljaisemman pelaajan panos on tärkeä, eikä kaveria jätetä. Lisätietoa pelistä voi käydä lukemassa tästä

Kumpaankin peliryhmään mahtuu 6 ensiksi ilmoittautunutta ja ryhmät pysyvät samoina koko 8 viikkoa kestävän pelin ajan. Jyväskylän ryhmä kokoontuu torstaisin klo 13-15 Matarankadulla ja Äänekosken ryhmä samoin torstaisin klo 16-18 Ääneseudun Ilonassa Kotakennääntie 2:ssa. Ilmoittautuminen ryhmiin 26.8. mennessä tästä.

Kaveri-illat

Hankkeemme ryhmätoiminta saa uuden muodon, kun tarjoamme nuorille ja vapaaehtoisille yhteisiä kaveri-iltoja. Kerran kuukaudessa pidettäviin iltoihin ovat tervetulleita niin toiminnassa jo mukana olevat kaveriparit, kuin vasta kaveritoimintaa harkitsevat nuoret ja vapaaehtoiset. Kaveri-iltojen sisällöstä päättävät iltoihin osallistujat ja ensimmäistä kaveri-iltaa vietetäänkin jo tiistaina 16.8. Tervetuloa mukaan ideoimaan syksyn ohjelmaa!