Meijän Mielellä pajoja, tapahtumia ja pelejä

Meijän Mielen alkukesä ja syksy on täynnä monenlaista toimintaa. HyvänMielenPajoja järjestetään vielä 2 ennen kesätaukoa, lauantaina 11.6. järjestetään Iloa ilmassa -perhetapahtuma Mäki-Matin perhepuistossa ja The World of Recovery -hyvinvointipelien pilotit ovat alkamassa. Elokuussa on tarjolla DILA:n ja Meijän Mielen yhteistyössä järjestämä Tukea vapaaehtoistuuteen -työpaja.

HyvänMielenPajat jäävät kesätauolle

Kevään viimeiset HyvänMielenPajat vietetään 31.5. ja 14.6.

31.5. klo 13-15 pajassa tutustutaan The World of Recovery -hyvinvointipelin mobiilisovellukseen. Pajaan voi tulla paikan päälle Meijän Mielen toimistolle Matarankatu 4:n tai vaihtoehtoisesti osallistua peli-infoon etänä Discordissa. Toimistolla tarjolla kahvit ja pientä naposteltavaa.  Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Discord-kanavalle pääsee tästä. Tervetuloa!

Tiistaina 14.6. vietetään kevätkauden viimeistä HyvänMielenPajaa eväsretken ja ulkopelien merkeissä. Kokoontuminen Matarank. 4:n edessä klo 13. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Syksyllä pajat jatkuvat The World of Recovery -pöytäroolipelin merkeissä. Peliryhmä kokoontuu 1.9.-20.10. Jyväskylässä Mataralla torstaisin klo 13-15   Samaan aikaan alkaa toinen peliryhmä Äänekoskella, joka kokoontuu myös torstaisin klo 16-18 Ääneseudun Ilonassa. Ilmoittautuminen peliryhmiin 26.8. mennessä tästä

TWOR -etäpeliryhmä käynnistyy 31.5.

The World of Recovery- mobiilisovellus on uudenlainen hyvinvointia ja pelaamista yhdistelevä peli, joka kannustaa tutkimaan omaa ympäristöä erilaisten tehtävien kautta. Peliä pystyy pelaamaan yksin, mutta me Meijän Mielessä haluamme koota pelistä kiinnostuneet pelaamaan yhdessä.

Kokoonnumme kerran viikossa jakamaan pelin tehtäviin liittyviä valokuvia ja keskustelemaan tehtävien herättämistä ajatuksista Meijän Mielen Discord -kanavalle harjoittelijamme Aleksin johdolla. Ensimmäinen tapaaminen tiistaina 31.5. klo 13, jossa perehdytään pelin saloihin ja sovitaan jatkotapaamisista. Klikkaa itsesi DC-kanavalle tästä. Tervetuloa!

Iloa ilmassa -perhepäivä Mäki-Matissa

Mäki-Matin perhepuistossa vietetään Iloa ilmassa -perhetapahtumaa lauantaina 11.6. klo 10-14. Tapahtumassa esiintyvät Eurooppa4:n Pöllö Pööpöti ja lastenmusiikkiorkesteri Orffit, tarjolla on ilmainen kasvissosekeittolounas ja mukana on useita lasten- ja perheiden palvelujen esittelypisteitä sekä muuta mukavaa hulinaa. Meijän Mieli ja FinFami KS löytyvät samasta katoksesta ja meidän pisteeltä löytyy mm. ohjeet hyvän mielen rasteihin, jotka suorittamalla saa pisteeltämme pienen palkinnon. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tukea vapaaehtoistuuteen -työpaja Jyväskylässä 23.8.

Vapaaehtoisten kanssa toimiva, nyt voit varata itsellesi inspiraatiota elokuuhun – tarjolla on yhteinen startti syyskauden aloitukseen! Meijän Mieli -hanke järjestää yhteistyössä Lahden Diakonialaitoksen Tukea vapaaehtoisuuteen -koordinaation kanssa ti 23.8. klo 10–14 työpajan, joka tarjoaa tuen työkaluja vapaaehtoistoimijan arkeen ja mahdollisuuksia uusiin kollegiaalisiin kontakteihin. Voit osallistua joko paikan päällä Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tai etänä Teamsissä.
Ohjelma ja ilmoittautuminen https://link.webropol.com/s/paja2508 (ilm.15.8. mennessä).

TUKEA VAPAAEHTOISUUTEEN -koordinaation tavoitteita ovat:

  • tarjota kollegiaalista tukea vapaaehtoistoimijoille
  • lisätä tietoisuutta tuen mahdollisuuksista ja muodoista
  • tuoda näkyväksi olemassa olevaa tukea vapaaehtoistoiminnassa
  • kartoittaa toiminnassa esiin tulleita haasteita
  • etsiä uusia näkökulmia yhdessä ja oppia toisiltamme
  • herättää keskustelua vapaaehtoisten monimuotoisuudesta
  • korostaa vapaaehtoistoiminnan roolia ihmisten toimintakyvyn ylläpitämisessä ja toimijoiden osaamista vaativassa ihmissuhdetyössä

Tervetuloa kuulolle elokuussa, lisätiedot: Tiina Roos, Tukea vapaaehtoisuuteen -koordinaattori (STEA)

tiina.roos@dila.fi p. 040 665 1446