MielenTaidot -tuokio ja toipumisorientaatiopelin pilotti

Toukokuussa Meijän Mieli -hanke vetää viimeisen MielenTaidot -etätuokion. Tuokiossa käsitellään verkosta löytyviä mielen hyvinvointia tukevia sivustoja ja sovelluksia. Pohdimme myös mediataitojen merkitystä hyvinvoinnin näkökulmasta.

The World of Recovery -toipumisorientaatiopelin mobiilisovellus- sekä pöytäroolipeliversiot julkaistaan toukokuussa. Meijän Mieli -hanke tulee kokeilemaan molempia versioita, mobiiliversiota jo heti kesän kynnyksellä ja pöytäpeliseikkailua alkusyksystä.

MielenTaidot -tuokio 2.5. klo 13-14

Kevään viimeisessä MielenTaidot -etätuokiossa käsitellään verkosta löytyviä mielen hyvinvointia lisääviä sivustoja, chatteja ja äppejä. Verkosta löytyvillä oma-apuohjelmilla voi saada helpotusta monenlaisiin haasteisiin. Netistä voi myös saada paljon nautintoa ja merkityksellisyyttä elämään, voi luoda uusia sosiaalisia suhteita sekä päästä osalliseksi erilaisiin ryhmiin.

Tuokiossa nostetaan myös esille mediataidot hyvinvoinnin tukena. Pohditaan, millaisesta verkkosisällöstä tulee hyvä mieli ja millainen sisältö taas lisää esimerkiksi stressiä, vertailua, vihaa tai häpeää. Myös ajankäyttöä verkossa tulisi rajata, sillä jatkuva multitaskaaminen ja informaatioähky kuormittavat aivoja, lisäävät stressiä ja vaikuttavat haitallisesti keskittymiskykyyn. Varsinkin lasten ja nuorten verkkokäyttäytymistä tulisi rajoittaa, koska aivojen otsalohkojen alueet ovat vielä herkässä kehitysvaiheessa.

Nykyään verkosta löytyy vastaus melkein kaikkeen, niin hyvässä kuin pahassa. Siksi onkin hyvin tärkeää osata rajata omaa nettikäyttäytymistään sekä ajallisesti että laadullisesti. Tervetuloa Teams-linjoille! Osallistumislinkki

TWoR- toipumisorientaation pelikokeilut alkamassa

The World of Recovery -toipumisorientaatiopelin pilotointi on vihdoinkin alkamassa. Peli pohjautuu toipumisorientaation viitekehykseen, jossa painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys. TWoR yhdistää hyvinvoinnin ja pelaamisen ennennäkemättömällä tavalla.

TWoRista on tulossa kaksi eri versiota; älypuhelimella pelattavassa The World of Recovery -hyvinvointisovelluksessa suoritetaan tosielämän pelitehtäviä ottamalla valokuvia. Tämä sovellus julkaistaan huhti-toukokuussa.

The World of Recovery: Salainen tukikohta on myös huhti-toukokuussa julkaistava pöytäroolipeliseikkailu. Tulevaisuuteen sijoittuva tarina on jännittävä ja mukaansatempaava. TWoRissa on roolipeliksi poikkeuksellisen kevyet säännöt. Se soveltuu loistavasti niin ensikertalaisille kuin ropekonkareillekin. Pelaajat selviytyvät yhdessä erilaisista tilanteista ja pääsevät seikkailemaan huikeissa paikoissa.

Meijän Mieli -hankkeessa tullaan ottamaan kokeiluun nämä molemmat peliversiot. Harjoittelijamme Aleksi ottaa touko-kesäkuun aikana haltuun mobiilisovellusversion ja organisoi pelaajista pilottiryhmän, joka kokeilee peliä yhdessä. Pöytäpeliä varten on suunnitteilla pelinjohtajakoulutus, jonka jälkeen pääsemme kokeilemaan myös pöytäroolipeliseikkailua. Pöytäpeliversion kokeilu Jyväskylässä toteutunee alkusyksystä. Myös Äänekoskelle Nuorten kahvilatoiminnan yhteyteen olemme puuhaamassa syksyksi omaa peliryhmää. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä hanketyöntekijöihin! Lisätietoja peleistä https://www.theworldofrecovery.fi/