Meijän Mielen marraskuussa webinaaria, koulutusta ja kahvilaa

Marraskuu on Meijän Mieli -hankkeessa kiireistä aikaa. Heti 2.11. päästään tutustumaan toipumisorientaation saloihin Toipumisorientaatio -webinaarissa, johon voi vielä ilmoittautua oheisesta linkistä. Syksyn toinen Meijän Kaverit -koulutus starttaa 9.11. Laukaan HyPellä ja Teamsissa ja Nuorten kahvilatoiminta pyörii Äänekoskella torstaisin.

Marraskuun Meijän Kaverit -koulutuksessa tilaa

Marraskuussa järjestämme syksyn toisen Meijän Kaverit -vapaaehtoistoiminnan hybridikoulutuksen. Koulutusillat ovat tiistaisin 9.-30.11. klo 17.30-20.00 ja koulutukseen voi osallistua livenä Laukaan HyPellä tai etänä Teamsin kautta. Meijän Kaverit -koulutuksissa tutustutaan vapaaehtoistoiminnan ja kaveritoiminnan periaatteisiin ja saadaan vinkkejä mielenterveystoipujan kohtaamiseen, kuullaan kokemusasiantuntijan tarina sekä käydään läpi vapaaehtoisille tarjolla olevat tukimuodot. Koulutus antaa valmiudet toimia joko toipujan livekaverina tai digikaverina Ylitse MentorApp-sovelluksen avulla. Kouluttautuminen ei velvoita lähtemään mukaan kaveritoimintaan, vaan kaveriksi ryhtymistä voi pohtia koulutuksen jälkeen. Ilmoittautuminen koulutukseen 7.11. mennessä osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi.

Nuorten kahvila aloittanut toiminnan Äänekoskella

Yhteistyö Ääneseudun Ilona ry:n ja muiden nuorten ja mielenterveystoipujien parissa toimivien tahojen kanssa on poikinut Nuorten kahvilatoiminnan Äänekoskelle. Kahvila aloitti toimintansa syyskuussa ja se on avoinna torstaisin klo 15-17 Ääneseudun Ilonan tiloissa Kotakennääntie 2:ssa. Tarkoitus on tarjota nuorille rento kohtaamispaikka, ilmaiset kahvit ja purtavat sekä tilaisuuden ideoida toiveiden mukaista mielen hyvinvointia tukevaa toimintaa. Muutamia nuoria on jo kahvilaan tiensä löytänyt ja heiltä on saatu mukavasti ideoita toiminnan kehittämiseen. Suunnitteilla on vierailu Pokelle tutustumaan VR-todellisuuden mahdollisuuksiin mielen hyvinvoinnin tukemisessa. Tämän lisäksi on suunnitteilla suurempi nuorten tapahtuma Äänekoskelle keväällä -22. Kahvilatoiminta on osa Keski-Suomen osallistavan sosiaalityön menetelmien OTSO-pilottia.