Taloushuolien ratkaisuun tukea talousneuvoloista – nyt myös paikan päältä

Talousneuvolatoiminta käynnistyi eri puolilla Keski-Suomea viime keväänä. Toiminta aloitettiin ensin puhelinpalveluna, mutta kesän jälkeen taloushuolista on mahdollista tulla keskustelemaan myös paikan päälle monilla paikkakunnilla.

Talousneuvolat todettiin kevään kokeiluissa tarpeelliseksi palveluksi ja toiminta jatkuu syksyn aikana kaikilla paikkakunnilla, jotka olivat kokeiluissa mukana. Jatkossa Äänekoskella, Laukaassa ja Jyväskylässä on mahdollista tulla myös paikan päälle keskustelemaan taloushuolistaan, mutta halutessaan voi edelleen ottaa yhteyttä puhelimitse. Saarikan talousneuvola palvelee toistaiseksi vain puhelimitse.

Monialainen asiantuntijaryhmä talous- ja velkaneuvonnasta, ulosotosta, aikuissosiaalityöstä, diakoniatyöstä ja sosiaalisesta luototuksesta ratkoo talousasioihin liittyviä kysymyksiä ja huolia nimettömästi ja luottamuksellisesti. Huolet voivat liittyä esimerkiksi laskun maksuun, velkaantumiseen, perintään, ulosottoon tai tulojen ja menojen tasapainottamiseen.

Poimi alta talousneuvoloiden yhteystiedot ja aikataulut:

Jyväskylä: Talousneuvola käynnistyy torstaina 2.9. klo 10-13. Puh. 050 476 4697. Paikan päälle voi tulla Kansalaistoiminnankeskus Mataraan, Matarankatu 6, Jyväskylä. Syksyn tarkempi aikataulu Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Laukaa: Talousneuvola käynnistyy tiistaina 21.9. klo 14-16. Puh.  050 400 3792. Paikan päälle voi tulla virastotalolle osoitteeseen Arwidssonintie 15−17, sisäänkäynti päätyovesta. Syksyn tarkempi aikataulu Laukaan kunnan sivuilta (pdf).

Saarikka: Talousneuvola käynnistyy keskiviikkona 25.08. klo 12-14. Talousneuvolan asiantuntijat ovat tavoitettavissa puhelimitse numerosta 040 578 1785. Syksyn tarkempi aikataulu perusturvaliikelaitos Saarikan sivuilta (pdf).

Äänekoski: Talousneuvola käynnistyy tiistaina 31.8 klo 12-15. Puh. 040 192 8243. Paikan päälle voi tulla Äänekosken kaupungintalolle, Hallintokatu 4, 1krs (käynti parkkipaikan puoleisesta ovesta). Syksyn tarkempi aikataulu Äänekosken kaupungin sivuilta.

Infotilaisuudessa tietoa toiminnasta

Lisää tietoa talousneuvoloista ja kokemuksia viime keväältä pääset kuulemaan talousneuvola-infossa 24.8. klo 14.00-14.45 (Teams). Tilaisuudessa esitellään talousneuvolatoimintaa, kerrotaan kokemuksista ja annetaan vinkkejä, millaisissa asioissa asiakkaita voisi ohjata keskustelemaan talousneuvolaan.