Uusia tuulia Meijän Mieli -hankkeessa

Ihana helteinen kesä alkaa olla takanapäin ja hankkeen toiminta on käynnistynyt lomien jälkeen. Syksy tuo tullessaan monenlaista uutta juttua ja kalenterimme onkin jo mukavasti täyttynyt. Suurimmat muutokset aiempaan ovat livetoiminnan käynnisteleminen ja yhteistyön lisääntyminen maakunnassa.

Meijän Kaverit -hybridikoulutus Äänekoskella syyskuussa

Kesäkuun uutiskirjeessä jo mainitsimme Meijän Kaverit -koulutuksen uudistamisesta yhdistämällä Digikaverikoulutus osaksi kokonaisuutta. Ensimmäinen yhdistetty koulutus pidetään hybriditoteutuksena Äänekoskella 7.-28.9. tiistai-iltaisin klo 17.30-20.00 ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.9. osoitteessa vapaaehtoistyö.fi. Tervetuloa!

Meijän Kaverit -kaveritoiminnan koordinointi jatkuu entisellään ja kuukausittain järjestämme vapaaehtoisille vertaistapaamisia sekä työnohjausta. Myös pari virkistystapahtumaa on suunnitteilla syksyn aikana. Uutena juttuna tarjoamme toipujille ja vapaaehtoisille mahdollisuuden tavata myös porukalla 13.10. pidettävässä ”kaveriparitapaamisessa”.

Meijän MieliMiitingit -ryhmätoiminta livenä Jyväskylässä

Toipujille järjestettävät Meijän MieliMiitingit jatkuvat hieman erilaisella konseptilla. Keväällä miitingit järjestettiin etätoteutuksena Teamsin kautta, mutta nyt syksyllä miitingit jatkuvat viikoittain keskiviikkoisin 18.8. alkaen live-ryhmätoimintana Meijän Mielen ”kotipesässä” Matarankatu 4:ssä Jyväskylässä. Tapaamisten sisällöt noudattelevat keväällä aloitettuja vaihtuvia positiivisen mielenterveyden teemoja höystettynä mukavalla toiminnallisella yhdessä tekemisellä. Toipujien toiveita myös kuulemme mieluusti ja muokkaamme sisältöjä niiden mukaan. Kunkin viikon teeman voi käydä tsekkaamassa somekanaviltamme (Facebook ja Instagram).

Uutena toimintana Meijän MielenTaidot -tuokiot Teamsissa

Haluamme edelleen tarjota myös etäosallistumismahdollisuuksia, joten syyskuussa aloitamme etänä toteutettavat kaikille avoimet Meijän MielenTaidot -tuokiot joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 13-14. Ensimmäinen kerta on 6.9. ja teemana on ”mielenterveys- ja tunnetaidot”. Osallistumaan pääsee tämän linkin kautta. Linkki löytyy myös nettisivuiltamme ja Instan biosta. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Hanke- ja järjestöyhteistyö maakunnassa jatkuu

Yhteistyössä Sote-hankkeen kanssa järjestetyt päihde- ja mielenterveysjärjestöjen webinaarit jatkuvat. 16.9. klo 13-15 järjestettävässä webinaarissa kuulemme hyviä käytäntöjä järjestöjen ja kuntatoimijoiden yhteistyöstä sekä suunnitteilla olevista uusista palveluista.

Ääneseudun Ilona ry:n kanssa yhteistyö pyörähtää käyntiin syyskuussa, kun käynnistämme nuorille suunnatun kohtaamispaikkatoiminnan Ilonan uusissa toimitiloissa Kotakennääntiellä Äänekoskella torstaisin klo 15-17. Toiminnalla halutaan tarjota nuorille rento oleskelupaikka kahveineen ja naposteltavineen sekä mahdollisuus kehittää omannäköistä toimintaa mielen hyvinvoinnin tueksi.