Kysely päihde- ja mielenterveysjärjestöille ja Meijän Mielen digikaverikoulutus

Meijän Mieli -hankkeen yhtenä tavoitteena on verkostoitua maakunnan mielenterveys- ja muiden järjestöjen kanssa ja aktivoida niitä maakunnalliseen yhteistyöhön. Nyt olemme yhteistyössä Keski-Suomen Sote -uudistushankkeen kanssa laatineet keskisuomalaisille päihde- ja mielenterveysjärjestöille suunnatun kyselyn.

Tammikuun lopulla starttaavan Meijän Kaveri -vapaaehtoistoiminnan koulutuksen lisäksi järjestämme helmikuussa Ylitse MentorApp -sovelluksen käyttökoulutuksen. Sovelluksella voi toimia mielenterveystoipujan digikaverina anonyymisti.

Kysely keskisuomalaisille mielenterveys- ja päihdeyhdistyksille

Kysely toteutetaan Keski-Suomen sote-uudistuksen sekä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (KOSKE) koordinoiman Meijän Mieli -hankkeen yhteistyönä. Kyselyn vastauksia hyödynnetään sekä Keski-Suomen sote-uudistuksen että Meijän mieli -hankkeen toiminnan kehittämisessä.

Kysely on avoinna 18.1.-19.2.2021, vastamaan pääset  tästä.   

Lisätietoja hankkeesta: Keski-Suomen sote-uudistus: https://www.jyvaskyla.fi/hankkeet/keski-suomen-sote-uudistus

MentorApp -sovellus digikaveruuden välineenä

Meijän Mieli -hanke järjestää helmikuussa -21 Ylitse MentorApp -sovelluksen käyttökoulutuksen keskisuomalaisille vapaaehtoisille, jotka haluavat toimia nuorten aikuisten mielenterveystoipujien digikavereina. Sovelluksella voi kommunikoida anonyymisti, ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä mahdollistaa henkilöllisyyden salaamisen ja turvaamisen ja madaltaa kynnystä lähteä vapaaehtoiseksi digikaveriksi. Koulutus sopii kaikille kaveritoiminnasta kiinnostuneille asuinpaikasta riippumatta. Tervetuloa mukaan!

Koulutus toteutetaan etänä Teams-alustalla 17.2. ja 24.2.-21 klo 17.00-19.30. Ilmoittautumiset 14.2.-21 mennessä osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi tai merja.angle@koske.fi. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse.