Kohtaamispaikat -verkosto on ja pysyy

Keski-Suomen kohtaamispaikat -verkoston sähköisen kyselyn tulosten mukaan yhteistyölle ja verkostomaiselle toiminnalle on aina kysyntää.

Kohtaamispaikat -verkosto on väljä yhteistyön rakenne, jossa suuri rooli on keskinäisellä luottamuksella, vertaistuella ja kaikkia osapuolia hyödyttävällä tiedottamisella. Tiedottaminen hoituu KYT -järjestöpalvelujen ylläpitämän Yhdistystori.fi -sivuston kautta ja verkoston sähköpostiosoitteisiin lähetettävillä viesteillä. Nykyisellään osoitteisto on Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen (KOSKE) hallinnassa ja sen ylläpidosta vastaa omien tehtäviensä ohella erikoissuunnittelija Sivi Talvensola. Sähköpostiosoitteita ei luovuteta ulkopuolisille.

Nykyisellään postituslistalla ovat kuntien hyvinvointikoordinaattorit ja yhteyshenkilöt, monet yhteisöt ja järjestöt, jotka ylläpitävät kohtaamispaikkoja sekä luonnollisesti yksittäiset kansalaiset, joita hyvinvointi, vertaistuki ja kohtaamispaikkatoiminta kiinnostavat. Jos verkostolle on tarvetta lähettää postia, voi kohdentaa tiedotteita ja ajankohtaista tietoa olemalla yhteydessä keskeisiin toimijoihin, kuten Kansalaistoiminnankeskus Matara, KYT, Koske ja Jyväskylän vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Vapari.

Kyselyyn vastanneiden mielestä Kosken yksinäisyyshankkeen (Yhdessä ei olla yksin) jälkeen verkoston koordinaattorin tuoliin parhaiten istuisi KYT-järjestöpalvelut. Kevään 2020 poikkeuksellisen koronavirustilanteen johdosta ihmisten kanssakäymistä ja kohtaamisia ymmärrettävistä syistä rajoitetaan. Niinpä verkostomaiselle kehittämistyölle on sijansa nyt etätyöaikana. Tulevaisuudessa varmasti on hyötyä tästä maakunnallisesta moniammatillisesta ja järjestöväen mukaan ottavasta hyvinvointityön verkostosta! Jäädään kuulolle.

Kyselyn tulokset 23.3.2020.