Sosiaalityö maakunnassa -selvitys alkanut – teemme yhteistyötä valtakunnallisen Sosiaalityön tulevaisuus -työryhmän kanssa

Johtava sosiaalityöntekijä Sanna Hänninen Hankasalmelta ja lastensuojelun erityissosiaalityöntekijä Matleena Ullner Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksesta ovat aloittaneet maakunnalliseen sosiaalityöhön liittyvän selvityksen. Sosiaalityö ja siihen liittyvät tukipalvelut elämänkaaren eri vaiheissa ovat olennainen osa maakunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä ja turvaamista, ongelmien ennaltaehkäisyä sekä korjaamista.

Ensisijaisena tavoitteena on vuoden 2018 loppuun mennessä avata ja määritellä sosiaalityön palveluita eri osa-alueilla sekä suhteessa muihin maakunnan järjestämisvastuulla oleviin palveluihin, mutta myös kuntien vastuulla oleviin palveluihin. Selvityksellä tavoitellaan myös sitä, että yhteisiä määrittelyjä otettaisiin käyttöön Keski-Suomen kunnissa jo ennen maakunnalliseen malliin siirtymistä. Se tuottaisi asukkaille palveluiden entistä suurempaa yhtenäisyyttä ja yhdenvertaisuutta.

Vastaavaa selvitystyötä tehdään myös valtakunnallisesti. Järjestämme yhteistyössä valtakunnallisen selvitystyöryhmän kanssa kuulemistilaisuuden keskiviikkona 21.11.2018 Matara-salissa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. Seuraa tiedotusta!

Keski-Suomen maakunnallinen sosiaalityön selvitys:

Sanna Hänninen                                       Matleena Ullner
(014) 2671 225                                           044 265 1064
etunimi.sukunimi(a)hankasalmi.fi               etunimi.sukunimi(a)koske.fi

PRO SOS – Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa -hanke ja Aikuissosiaalityön työryhmä:

Marianne Kuorelahti
040 157 7822
etunimi.sukunimi(a)koske.fi