Saarijärven kaupunki mukaan keskisuomalaiseen hyvinvointiyhteistyöhankkeeseen

Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKEn Yhdessä ei olla yksin -hyvinvointiyhteistyöhanke alkoi huhtikuussa 2017. Hankkeen hakuaikana 13 keskisuomalaista kuntaa teki hankkeen kanssa yhteistyösopimuksen. Kesälomien jälkeen myös Saarijärven kaupunki tuli kumppaniksi mukaan. Kuntien lisäksi yhteistyösopimuksen ovat tehneet mm. sairaanhoitopiiri, maakunnallinen kyläyhdistys Keski-Suomen Kylät, Keski-Suomen sydänpiiri, SOVATEK-säätiö, Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry KYT ja Keski-Suomen sosiaaliturvayhdistys.

Saarijärven kaupungin mukaan tuleminen on hyvä signaali seudullisesta yhteistyöstä ja merkki että kuntakumppanuus on sekä järjestöille että kunnille itselleen tärkeää. Saarijärven kaupungin ja pohjoisen Keski-Suomen kuntien Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi alueella toimii sosiaali- ja terveydenhoidon perusturvaliikelaitos Saarikka. Saarikan hallinnoimana seudulla toteutetaan mm. ESR-rahoitteista sosiaalisen kuntouksen kehittämishanketta Meidän tupa. Niin ikään Saarijärvellä on paikallisen SPR:n hallinnoima saarijärveläisten järjestöjen yhteistyöhanke Hyvä elämä, hyvä mieli.

Saarijärven mukaan tuleminen Kosken Yhdessä ei olla yksin -hyvinvointiyhteistyöhankkeeseen antaa järjestöille ja yhdistyksille lisää vaikuttavuutta. Nyt koko pohjoisen Keski-Suomen Saarijärven-Viitasaaren seutukunta on hankkeen toimialuetta, jossa voidaan tehdä järjestöjen ja yhdistysten hyvinvointityön selvityksiä sekä pilotointeja yksinäisyyden vähentämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Lisätietoja seudullisesta hyvinvointiyhteistyöstä projektipäällikkö Sirpa Pekkariselta, p. 040 6537220, etunimi.sukunimi@koske.fi.