Sosiaalialan osaamiskeskusten perustoiminnan valtionavustus on turvattava!

Valtiovarainministeriön ehdotuksessa vuoden 2017 talousarvioksi sosiaalialan osaamiskeskusten perustoiminnan valtionavustusta esitetään pienennettäväksi kolmanneksella eli 2,0 miljoonaan euroon aiemmasta 3,0 miljoonasta eurosta. Osaamiskeskukset vetoavat nyt voimakkaasti päättäjiin, ettei leikkaus vuoden 2017 talousarviossa toteutuisi.

Valtionavustuksella on ylläpidetty valtakunnallista sosiaalialan osaamiskeskusten verkostoa, joka tukee kuntia sosiaalihuollon suurten lakimuutosten toteuttamisessa, maakuntia uusiin sote-ratkaisuihin siirtymisessä sekä on valtakunnallisesti esim. STM:n kumppani toteutettaessa hallituksen kärkihankkeita.

Kolmanneksen leikkaus valtionavustukseen uhkaa sosiaalialan osaamiskeskusten toimintaa hetkellä, jolloin osaamiskeskusten toiminnalla on erityisen suuri tarve.

Lue tästä sosiaalialan osaamiskeskusjohtajien lausunto asiasta (pdf)