Meijän Mieli

Meijän Mieli -hanke (2020-2023) koordinoi ja kehittää vapaaehtoisuuteen perustuvaa kaveritoimintaa nuorille aikuisille (15-35-vuotiaille) mielenterveystoipujille sekä järjestää livenä ja etänä toteutettavaa mielen hyvinvointia tukevaa toimintaa Keski-Suomen alueella. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Hankkeen tavoitteet

 • Toipujien tavoittaminen sekä aktivoiminen suunnittelemaan ja osallistumaan mielen hyvinvointia edistävään toimintaan
 • Vahvasti tuetun vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kehittäminen ja koordinoiminen
 • Mielenterveysjärjestöjen ja -toimijoiden yhteiskehittämisen tukeminen
 • Positiivisesta mielenterveydestä viestiminen toipumisorientaation mukaisesti

Hankkeen kohderyhmät

 • Nuoret aikuiset mielenterveystoipujat (15-35 -vuotiaat), jotka tarvitsevat sosiaalista tukea arjessa selviämiseen. Hankkeessa ei kuitenkaan edellytetä diagnoosia, vaan mukaan voi tulla silloin, kun kokee toiminnan itselleen tarpeelliseksi. 
 • Henkilöt, jotka haluavat työskennellä vapaaehtoisina nuorten mielenterveystoipujien kumppaneina. Myös toipujat itse voivat toimia vapaaehtoisina kokemusasiantuntijoina. 
 • Keski-Suomen maakunnan asukkaat, joiden tietämystä positiivisesta mielenterveydestä edistetään viestinnän avulla. 
 • Keskisuomalaiset mielenterveys- ja vapaaehtoistyön järjestöt sekä 4. sektori

Hankkeen julkaisemat artikkelit pääset lukemaan tästä

Meijän Kaveri -toiminta

Meijän kaverina kuljet hetken mielenterveystoipujan matkassa juttuseurana ja tsempparina. Meijän kaverit tapaavat kodin ulkopuolella ja asioita tehdään muiden ihmisten parissa. Usein käydään yhdessä kahvilla, kävelyllä tai vaan jutellaan. Tapaamisia onkerran viikossa tai kahden viikon välein. Meijän kaverit ovat tavallisia, luotettavia täysi-ikäisiä henkilöitä, joilta ei vaadita erityistaitoja.

Meijän digikaverina voit toimia Ylitse Mentor App-sovelluksen avulla anonyymisti paikasta ja ajasta riippumatta, omien aikataulujesi mukaan.

Jos sinulta löytyy aikaa ja halua tutustua uuteen ihmiseen, niin ilmoittaudu mukaan. Kaveritoiminta on suunnattu Keski-Suomen alueella asuville henkilöille. Koulutuksen lisäksi vapaaehtoisille on tarjolla ammatillista ohjausta, työnohjausta sekä heille järjestetään virkistystoimintaa. Koulutukset ovat maksuttomia.

Kevään 2022 koulutukset

 • JYVÄSKYLÄ
  Aika: lauantai 5.2.2022 klo 9-15
  Paikka: Matarankatu 6
  Ilmoittautuminen: torstai 3.2. mennessä vapaaehtoistyo.fi – sivustolla tai  sähköpostitse merja.angle@koske.fi
 • ÄÄNEKOSKI
  Aika: tiistai 5.4. klo 17-20 ja keskiviikko 6.4. klo 17-20
  Paikka: Kotakennääntie 2 (Ääneseudun Ilona ry:n tilat)
  Ilmoittautuminenpe 1.4. mennessä vapaaehtoistyo.fi- sivusto tai merja.angle@koske.fi

Tapahtumat

 • 5.4. kl0 13-15 Kaupunkikävelyä ja mysteerikahvit
 • 20.4. klo 14-16 Vola-pajan päätöskeikka Tanssisali Lutakko
 • 6.5. klo 13-15 Kokemuspisteitä – videopelien taidetta, Jyväskylän taidemuseo
 • 17.5. klo 13-15 Metsämeditaatio -kävely ja kahvit, lähtö Matarank. 4
 • 31.5. klo 13-15 Tutustuminen TWoR -mobiilipeliin. Meijän Mielen toimisto, Matarankatu 4
 • 14.6. Kevätkauden päätös, sisältö tarkentuu myöhemmin

Jyväskylän Kriisikeskus Mobile ja Meijän Mieli -hanke järjestävät yhteistyössä Mitä mielessä? -etätapaamisen nuorille ja nuorille aikuisille tiistaina 7.6. klo 18-19 Teams-alustalla.

Liity tapaamiseen tästä

Tapaamisessa nostetaan keskusteluun nuorten mielen päällä olevia ajankohtaisia asioita ja huolenaiheita. Annamme vinkkejä, mihin voi olla yhteydessä sekä kerromme, millaista apua ja toimintoja meillä tapahtuman järjestäjillä on tarjolla. Tilaisuudessa voi osallistua yleiseen keskusteluun puhumalla tai kirjoittamalla tai voi vain tulla kuulolle. Tapahtuman aikana myös Kriisikeskuksen chat on avoinna, joten siellä voi viestitellä yksityisesti, mikäli haluaa henkilökohtaista apua. Tervetuloa!

The World of Recovery on maksuton mobiilipeli, jossa pelaaja pääsee tutkimaan omaa oikean elämän ympäristöään erilaisten tehtävien kautta. Jokaisesta suoritetusta tehtävästä saa motivoivaa palautetta oikealta ihmiseltä. Suoritetut tehtävät edistävät pelin sisäistä tarinaa eteenpäin. Pelin pystyy lataamaan ilmaiseksi Androidille Google Play -kaupasta sekä iPhonelle App Storesta.

The World of Recoveryä pystyy pelaamaan yksin, mutta me Meijän Mielessä haluamme koota pelistä kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset pelaamaan yhdessä. Kokoonnumme kerran viikossa keskustelemaan yhdessä pelin tehtävistä sekä niistä heränneistä ajatuksista Meijän Mielen Discord kanavalla. Ensimmäisellä kerralla tutustutaan peliin yhdessä ryhmän vetäjän Aleksin kanssa. Jos mielenkiintosi heräsi, niin tervetuloa Meijän mukaan!

Meijän Mielen Discord: https://discord.gg/b3kHZHg  

Lisätietoa pelistä: https://www.theworldofrecovery.fi/  

Kaveripyyntö Meijän Kaveri -toimintaan

Kaipaatko juttuseuraa, kaveria kahville mukaan tai vaikkapa digikaveria, jonka kanssa chattailla? Meijän mieli -hanke kouluttaa ja välittää vapaaehtoisia Meijän kavereita nuorille aikuisille (15-35v.) mielenterveystoipujille. Meijän kaverit ovat tavallisia täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita, jotka on koulutettu tukemaan nuoria aikuisia mielenterveystoipujia. Kaverin saamiseen ei vaadita diagnoosia.

Lomakkeella voit lähettää kaveripyynnön Meijän Kaveri-toimintaan. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi mahdollisimman pian. Ethän kirjoita lomakkeeseen sosiaaliturvatunnustasi tai muuta salassa pidettäviä tietoja.

  Yhteystiedot

  Merja Angle
  hankekoordinaattori
  etunimi.sukunimi@koske.fi
  puh. 040 124 1426

  Katja Remes
  hanketyöntekijä
  etunimi.sukunimi@koske.fi
  puh. 040 164 7560