Meijän Mielen viimeinen syksy starttasi

”Suomen kesä kestää hetken aikaa vaan…” laulussakin sanotaan ja siltä se myös tuntui. Nopeasti hujahti heinäkuu ja nyt ollaankin jo täydessä työn touhussa. Iso voimainponnistus on saatu päätökseen, kun pienellä työyhteisöllä emännöitiin vuotuisia Valtakunnallisia osaamiskeskuspäiviä 23.-24.8. Peurungassa. Päivät onnistuivat mainiosti ja saimmepa ujutettua päivien ohjelmaan myös mielen hyvinvoinnin teemaa. Tutuista kuvioista ja hankkeen alasajosta koostuu tämä syksy.

Meijän Mieli -päätöstilaisuuden ohjelma.

Hankkeen alasajoa ja loppuseminaaria

Syksy menee suurelta osin hankkeen päättämiseen liittyvissä hommissa, joten mitään uutta toimintaa ei enää tässä vaiheessa ole suunnitelmissa. Kaveri-illat pyörivät vielä marraskuun lopulle saakka. Loppuseminaarin ajankohta ja sisältö on jo lyöty lukkoon. Tilaisuus pidetään 15.11. klo 11.30-15.30 Vehryt Noukassa Jyväskylässä (Noukanniementie 99).  Ossi Valpion juontamassa tilaisuudessa kerromme hankkeen tuloksista ja kuulemme yhteistyökumppaneiden, vapaaehtoisten ja nuorten kuulumisia. Tarjolla on myös herkkupöytä. Tilaisuuteen voit ilmoittautua tästä. Tervetuloa!

Vapaaehtoiskoulutuksia

Vapaaehtoiskoulutukset käynnistyivät jo elokuussa, kun vedimme tähän tietoon hankkeen viimeisen livekaveritoiminnan koulutuksen 16.-17.8. Digikaverikoulutuksia on vielä tulossa 19.-20.9. ja 7.-8.11. Kaveritoiminta pyörii vielä vuoden loppuun saakka, johon mennessä nykyiset kaveritoiminnan sopimukset päättyvät. Tällä hetkellä neuvottelemme muutaman toimijan kanssa kaveritoiminnan siirtymisestä ja jatkumisesta hankkeen päättymisen jälkeenkin.

Vapaaehtoisille maksuton Nuoren mielen ensiapu -koulutus starttaa 4.9. Lisäksi 11.10. järjestämme Valikko-verkostossa mukana olevien toimijoiden vapaaehtoisille koulutuksen mielenterveystoipujan kohtaamisesta.

TWoR-pöytäroolipelille mainetta Ropeconissa

Pieni sulka hattuumme on The World of Recovery -pöytäroolipelin menestys ei-digitaalisten pelien Ropecon 2023-tapahtumassa, jossa peli palkittiin vuoden pelitekona. Pelikehittäjä Venla Leimu kiitteli TWoR:n somekanavilla yhteistyökumppaneita ja mekin saimme palstatilaa: ”Katja Remes ja Merja Angle te veditte ensimmäisinä 8-kertaiset pelikampanjat ilman aiempaa roolipelaamis- tai pelinjohtamiskokemusta Jyväskylässä ja Äänekoskella. Kiitos, että uskalsitte ottaa sen loikan!” Olihan se jännittävä mutta erittäin antoisa ja mielenkiintoinen loikka. Parasta tässä on se, että peli on jäänyt käyttöön Sovatek-säätiön pajatoimintaan. Lisäksi on tullut kyselyitä pelin vetämisestä muuallakin Keski-Suomessa, mutta valitettavasti aikamme ei enää riitä uusiin pelisessioihin. Mieluusti kyllä käymme perehdyttämässä uusia käyttäjiä pelin saloihin ja rohkaisemassa pelin vetämiseen, koska me olemme elävät esimerkit pelinjohtamisesta ummikkoina. Joku kiinnostunut taho saa meiltä ilomielin perinnöksi pelivälineet; pelikirjan, kortit ja nopat.