Meijän Mielen kevätkuulumisia

Meijän Mielen laatima mielipidekirjoitus vapaaehtoistoiminnasta julkaistiin Keskisuomalaisessa 19.4.

Meijän Porukka -ryhmätoiminta Keuruulla saatiin päätökseen ja nuorten toiveita toteutetaan vielä kesäkuussa yhteisellä retkellä kansallispuistoon.

TWoR -pöytäroolipelistä on tekeillä mainosvideo, jossa me kerromme kokemuksistamme pelinjohtajina ilman aiempaa roolipelituntemusta.

Mielipidekirjoitus Keskisuomalaisessa

19.4. julkaistiin Keskisuomalaisen mielipideosiossa Meijän Mielen työntekijöiden laatima mielipidekirjoitus ”Mielen hyvinvointia vapaaehtoistoiminnalla”, jossa pohditaan vapaaehtoistoiminnan potentiaalin hyödyntämistä mielen hyvinvoinnin edistämisessä ammattiavun rinnalla. Aihe on mielestämme erittäin tärkeä ja ajankohtainen.

Mielenterveyden haasteiden lisäännyttyä palveluihin pääsy on hidastunut ja tilanne varsinkin nuorten kohdalla on huolestuttava. Yksinäisyys pahentaa asioita vielä entisestään, jos ei ole ketään kenen kanssa jutella tai ylipäänsä jakaa arjen asioita ja tekemisiä. Kokemustemme perusteella hankkeen vapaaehtoinen kaveritoiminta tarjoaa vapaaehtoiselle ja nuorelle tasavertaisen suhteen, joka tukee osallisuutta ja hälventää yksinäisyyttä. Koko artikkelin pääsee lukemaan tästä.

Keuruun ryhmätoiminta poiki kansallispuistoretken

Meijän Porukka -ryhmätoiminta Keuruulla päättyi 20.4. Kahdeksan viikkoa hujahti hurjan nopeasti mukavissa ryhmätapaamisissa. Tavoitteet nuorten toiveiden mukaisesta toiminnasta täyttyivät, kun tapaamisilla mm. taiteiltiin, kokkailtiin, retkeiltiin, keilattiin ja kahviteltiin. Toiminnan lomassa nuoret pääsivät myös pohtimaan omia arvoja, vahvuuksia, tunnetaitoja ja tulevaisuuden toiveita.

Nuoret toivoivat myös jotain pidempää retkeä esim. kansallispuistoon ja mehän tartuimme ehdotukseen välittömästi. Retki tullaan tekemään 5.6. Leivonmäen kansallispuistoon. Ryhmän vieraillessa MielenTie ry:n tiloissa heräsi ajatus yhdistää voimat ja järjestää retki isommalle porukalle. Niinpä retkelle kutsutaan mukaan myös MielenTien väkeä sekä Omat Avaimet 4you -toiminnan ja Meijän Mielen nuoria ja vapaaehtoisia. Toivottavasti aurinkoinen retkisää suosii meitä!

TWoR-pöytäroolipeli

Toipumisorientaatioon perustuva The World of Recovery -pöytäroolipeli on herättänyt paljon mielenkiintoa yhteistyöverkostoissamme, ja palaute aiempiin pelisessioihin osallistuneilta on ollut pelkästään positiivista. Tähän mennessä toteutuneet peliryhmät ovat olleet yhteistyöverkoston kautta koottuja. Halusimme vielä tarjota pelimahdollisuutta avoimesti kaikille kiinnostuneille, mutta ilmoittautumisia ei tullut, joten loppukevään peliseikkailu ei tule toteutumaan. Usean muunkin toimijan ongelmana lienee viestinnän tavoittavuuden haasteet, johon myös me uskomme tämän homman kaatuneen. Nytpä jäämmekin pohtimaan, mitä kautta tavoittaisimme mukaan pelitoimintaan niitä nuoria, jotka eivät vielä ole minkään toiminnan piirissä.

TWoR-pöytäroolipelin markkinoinnin tueksi pelinkehittäjä Venla Leimu videohaastatteli meitä pelinjohtajakokemuksistamme. Venla koostaa haastattelusta pienen mainosvideon, joka toivottavasti rohkaisee muitakin ”roolipeliummikkoja” ottamaan TWoR-haasteen vastaan, kokoamaan peliryhmän ja lähtemään pelinjohtajaksi. Seikkaperäisen pelinjohtajakirjan avulla pelin vetäminen onnistuu varmasti ihan kaikilta, mekin selvisimme siitä ilman mitään aiempaa roolipelikokemusta. Lisäksi peliseikkailu on hurjan hauska ja mukaansatempaava. Suosittelemme! Lisätietoja pelistä löytyy TWoR:n nettisivuilta.