Tyttöjen kerho Petäjävedellä tukee nuorten mielenterveystyötä

Petäjäveden kunnan vapaa-ajanohjaaja ja kasvatusohjaaja kokosivat peruskouluikäisistä (6.-9. -luokkalaisia) ryhmätoiminnasta kiinnostuneista tytöistä ryhmän, jonka kanssa kokoonnuttiin Petäjävedellä Maatilamatkailu Kumpusella keväisenä lauantaiaamuna 9.4.-22.

Päivän ohjelmassa oli patikkaretki reilun parin kilometrin päähän, jossa ryhmää odotti lounas tunnelmallisessa kodassa nuotion äärellä. Mukaan napattiin hihnan päähän tilan pirteä Piki-koira. Matka taittui ensin tietä pitkin ja sitten kelkkauraa pellonlaitaa myöten. Sää oli keväisen monipuolinen lumisateesta auringonpaisteeseen.

Kodalla jokainen esittäytyi lyhyesti tai pidemmästi, oman mielen mukaan. Ruuaksi talonväki tarjoili maukasta kasvis-jauhelihakeittoa ja nakkipiiloja. Jälkkäriksi oli tarjolla lämmintä kaakaota, pullaa sekä vaahtokarkkeja nuotiossa paistettavaksi. Ruokailun lomassa rupateltiin mukavia ja myös kyseltiin nuorilta toiveita, mitä seuraavilla tapaamiskerroilla voitaisiin tehdä. Esiin nousi ainakin seinäkiipeily, jota lupailtiin toteutettavaksi jo piakkoin. Yksi tapaaminen onkin jo sovittu toukokuun alkuun Elämyksen ohjat -hevostallille, jossa ryhmä pääsee touhuamaan hevosten parissa ja halutessaan kokeilemaan ratsastusta.

Paluumatka taittui samaa reittiä ja kotimatkalle päästiin klo 13 aikoihin. Retkipäivä oli mukava ja virkistävä kokemus kaikille osallistujile.

LähiTapiola Keski-Suomen nuorten mielenterveystyöhön lahjoittamalla rahalla tuetaan Petäjävedellä startannutta tyttöjen kerhoa. Lue lisää lahjoituksesta tästä linkistä.