MTEA1 -koulutusta ja toipumisorientaatiotietoa

Meijän Mieli -hankkeen työntekijöitä voi jatkossa pyytää vetämään Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutuksia. Kävimme Mieli ry:n kolmipäiväisen ohjaajakoulutuksen helmikuussa. Koulutus sopii kaikille, joita kiinnostaa mielen hyvinvointi ja sen vahvistaminen.

Maaliskuun MielenTaidot -etätuokiossa 7.3. kerromme, mitä toipumisorientaatio tarkoittaa niin mielenterveystoipujan, hänen läheisten kuin myös ammattilaisen näkökulmista.

MTEA1 -koulutuksia Meijän Mieli -hankkeelta

Vietimme helmikuun puolivälissä kolme intensiivistä koulutuspäivää Helsingissä opiskellen Mieli ry:n Mielenterveys elämäntaitona – Mielenterveyden ensiapu 1 -ohjaajiksi. Koulutus piti sisällään META1 -materiaaliin perehtymistä, ryhmätöitä sekä ohjausnäyttöjä. Seuraava steppi meillä onkin ohjauspilotin eli ensimmäisen MTEA1 -koulutuksen järjestäminen. Sen järjestämme hankkeemme vapaaehtoisille kolmipäiväisenä toteutuksena 28.4. sekä 6.-7.5. Myöhemmin tulemme järjestämään ko. koulutuksia tarpeen mukaan, joten meitä voi kysyä kouluttajiksi.  

Mielenterveys on olennainen osa ihmisen hyvinvointia ja terveyttä. Se on voimavara ja sen vahvistaminen on elämäntaito, joka auttaa meitä kohtaamaan arjen haasteet ja vaihtelevat elämäntilanteet. MIELI Suomen Mielenterveys ry. on kehittänyt Mielenterveyden esiapu 1 -koulutuksen vahvistamaan kansalaisten mielenterveystaitoja. Koulutus sisältää mm. perustietoa tunnetaidoista, elämän kriiseistä, ihmissuhteista ja vuorovaikutuksesta sekä mielenterveydestä osana arkea, terveyttä ja hyvinvointia. Koulutus sopii kaikille, joita kiinnostaa mielen hyvinvointi ja sen vahvistaminen.

MielenTaidot -tuokiossa asiaa toipumisorientaatiosta

Maaliskuun MielenTaidot -tuokiossa 7.3. kerromme toipumisorientaatiosta mielenterveyden näkökulmasta. Toipumisorientaatioajattelu painottaa toivon näkökulmaa, omien vahvuuksien löytämistä ja hyödyntämistä, yhteyttä muihin ihmisiin sekä toipujan oman osallisuuden merkitystä toipumisen polulla. Toipumisorientaatiossa toipuminen nähdään matkana, jolla ei välttämättä ole päätepistettä. Se on pikemminkin keino löytää itselle sopiva tapaa elää merkityksellistä elämää mielen haasteista tai sairaudesta huolimatta. Hoidon näkökulmasta toipumisorientaatiossa painotetaan totuttua enemmän toipujan itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta hoidon suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tervetuloa TEAMS-linjoille! Osallistumislinkki löytyy täältä nettisivultamme sekä Instagramin biosta.