Meijän mieli -hankkeen vuosi käynnistyy videojulkaisulla ja koulutuksilla

Torstaina 27.1.-22 julkaistaan Meijän Mielen tuottama video ”Arin tarina”. Video kuuluu Elämän rytmi -videosarjaan, missä muusikko Janne Tulkki kohtaa ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan tarinansa. Tarinoiden kautta halutaan lisätä ihmisten ymmärrystä niin mielenterveys- ja päihdeongelmista kuin yksinäisyydestä sekä vähentää niihin liittyvää stigmaa.

Elämän rytmi – Arin tarina

Meijän Mieli -hankkeelle tarjoutui viime keväänä tilaisuus hypätä mukaan Elämän rytmi -videosarjan tuotantoon. Hoksasimme tämän projektin tarjoavan meille oivallisen väylän tuoda esille mielenterveysasiaa ja toipumisorientaatioon kuuluvaa toivon ja merkityksellisen elämän näkökulmaa mielen haasteista huolimatta. Projektin aikana saimme myös tutustua videomme päähenkilöön, sympaattiseen nuoreen mieheen Ariin. Videossa Ari kertoo tarinansa, nostaa esille oman elämänsä merkityksellisiä asioita ja kannustaa kaikkia ylläpitämään toivoa vaikeuksista huolimatta.

Elämän Rytmi -videosarjan takana ovat Sovatek säätiö, Väentupa ry., SPR Länsi-Suomen piiri, Meijän Mieli -hanke sekä muusikko Janne Tulkki, jonka aloitteesta projekti on käynnistynyt keväällä 2019.

Elämän Rytmi on seitsemän videon kokoelma ihmisen näköisiä lyhyitä tarinoita, joiden kautta halutaan lisätä ihmisten ymmärrystä niin mielenterveys- ja päihdeongelmista kuin yksinäisyydestä sekä vähentää niihin liittyvää stigmaa. Nämä tarinat ovat yksi tapa tuoda kuuluviin niiden ihmisten ääntä, jotka usein jäävät yhteiskunnassa kuulematta. Tarinoiden toivotaan myös vahvistavan uskoa siihen, että vaikeuksista on mahdollista selvitä.

Avausjaksossa 13.1. kuultiin muusikko Janne Tulkin kokemuksia artistin polulta, johon kuuluu niin ylä- kuin alamäkiä. Myöhemmissä jaksoissa Tulkki kohtaa ja haastattelee ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan tarinansa myös muille. Meijän Mielen tuottama Arin tarina julkaistaan torstaina 27.1. klo 13.00 youtubessa. Myös muut sarjan videot ovat nähtävissä oheisen linkin kautta: https://bitly.com/elamanrytmi

Kaveritoiminnan koulutukset käynnistyvät

Vuoden ensimmäinen Meijän Kaverit -vapaaehtoistoiminnan koulutus pidetään livetoteutuksena lauantaina 5.2. klo 9-15 Jyväskylässä Matarankadulla. Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 2.2.-22 . Toinen koulutus tullaan pitämään hybriditoteutuksena Äänekoskella / Teamsissa 5.-6.4.22.

Myös digikavereita koulutetaan kevään mittaan kahdessa koulutuksessa. Ensimmäinen pidetään 21.-22.2. klo 17-20 ja toinen 17.-18.5. samoina kellonaikoina. Molemmat digikaverikoulutukset ovat etäkoulutuksia Teamsin välityksellä. Koulutuksiimme voi ilmoittautua osoitteessa http://vapaaehtoistyo.fi/fi

Tervetuloa kouluttautumaan!