Meijän Mielen loppuvuosi

Meijän Mieli on ollut tämän vuoden aikana järjestämässä Ystävyyden Olkkari -verkkotapahtumia yhteistyössä Jyväskylän ystävätoiminnan verkoston kanssa. Vuoden viimeinen Olkkari järjestetään livetapahtumana 9.12. Kansalaistoiminnankeskus Matarassa.

Vuodenvaihteen lähestymisestä huolimatta tavataan vielä muutaman kerran MieliMiitinkien merkeissä, vietetään pikkujouluja toipujien ja vapaaehtoisten kanssa ja yksi vapaaehtoistoiminnan koulutuskin on ohjelmassa. Ensi vuoden kalenterissa osa toiminnoista pysyy ennallaan, osa muuttaa muotoaan ja jotain uuttakin on luvassa.

Ystävyyden Olkkari live

Meijän Mieli on ollut tämän vuoden aikana järjestämässä Ystävyyden Olkkari -verkkotapahtumia yhteistyössä Jyväskylän ystävätoiminnan verkoston kanssa. Verkostoon kuuluvat meidän lisäksi Jyvälän Setlementti, SPR, Jyväskylän seurakunta ja Paremmin Yhdessä ry:n Domino -hanke. Yhteistyö käynnistyi helmikuussa ystävänpäivän alla, kun halusimme tarjota kaikelle kansalle avoimen ja rennon kohtaamispaikan, missä voisi tutustua uusiin ystäviin. Ajan hengen mukaisesti ja koronan pakottamana olkkarit järjestettiin etätapaamisina Zoomissa.

Vuoden viimeinen Olkkari järjestetään livetapahtumana Kansalaistoiminnankeskus Mataran ala-aulassa (Matarankatu 6) torstaina 9.12. klo 18.00-19.30. Moni kokee tuntemattomaan ihmiseen tutustumisen vaikeana ja jännittävänä joten yksi illan teemoista onkin ”Miten tutustua tuntemattomaan?”. Tutustumisen avuksi olemme laatineet osallistujille ”Speed-friending” – kysymyspatteriston, jonka avulla tutustuminen on varmasti helpompaa ja hauskempaa. Samalla herättelemme pohdintaa, millainen on hyvä kohtaaminen ja mikä meitä yhdistää? Tutustumisen ohella tapahtumassa on tarjolla glögiä ja pipareita. Tervetuloa mukaan!

Live-Olkkariin toivomme ennakkoilmoittautumisia 7.12. mennessä oheisen linkin kautta: bit.ly/ystavyydenolkkariin

Ensivuoden suunnitelmia

Tämä vuosi alkaa olla lopuillaan ja nyt voidaan jo vähän raottaa hankkeen ensi kevään suunnitelmia. Osa toiminnoista pysyy ennallaan, osa muuttaa muotoaan ja jotain uuttakin on luvassa.

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset jatkuvat ensi vuonna taas erillisinä. Yhdistettyä Meijän Kaverit- ja Digikaverit -koulutusta kokeiltiin syksyllä, mutta todettiin erillisten koulutusten kuitenkin palvelevan vapaaehtoisia paremmin. Meijän Kaverit -koulutuksia järjestetään sekä livenä että hybriditoteutuksina yhteensä 2-3 kertaa kevään aikana. Digikaverikoulutuksia järjestetään kevään aikana kaksi kertaa ja ne pidetään ainoastaan etätoteutuksina. Niiden sisältöä tullaan tiivistämään vastaamaan paremmin pelkästään digitaalisen kohtaamisen teemoihin.

Meijän MieliMiitingit -ryhmätapaamiset muuttuvat hyvinvointipajoiksi. Niitä tullaan järjestämään Jyväskylässä 2 kertaa kuukaudessa ja ne toimivat suljettuina ryhminä, joihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Tarkoituksena on myös kokeilla The World of Recovery -toipumisorientaatiopeliä yhtenä ryhmätoiminnan muotona. Peliryhmän toteutusaikataulu tarkentuu myöhemmin.

Muitakin juttuja vuosi -22 pitää sisällään. Vapaaehtoisten vertaistapaamisia jatketaan kuukausittain vuorotellen etänä ja livenä. Halukkaille vapaaehtoisille on suunnitteilla Nuoren mielen ensiapu -koulutusta. Finfami -yhteistyönä järjestetty Hyvän mielen perhepäivä -tapahtuma tulee saamaan jatkoa ja Ääneseudun Ilona ry:n kanssa alkanut yhteistyö jatkuu ja tiivistyy ensi vuonna. Oppilaitosyhteistyö laajenee ja nuorten aktivoiminen somelähettiläiksi on työn alla.