Aluetuki tarjoaa ammattilaisille maksutonta koulutusta rahapeliongelman kohtaamiseen

Haluaisitko vahvistaa osaamistasi rahapelaamisen puheeksiotosta asiakastyössä? Aluetuki-hanke järjestää maksuttomia koulutuksia rahapeliongelman kohtaamiseen sote-ammattilaisille vuoden 2022 aikana.

Ensimmäinen Aluetuen järjestämä Rahapelaaminen puheeksi -koulutus pidetään marraskuussa. Ilmoittautumisia on otettu vastaan pitkin syksyä, ja koulutus on herättänyt suurta kiinnostusta. ”On hienoa nähdä, miten laajasti ympäri Suomea rahapelaamisen puheeksiotto sekä asian näkyväksi tekeminen kiinnostaa ammattilaisia!” Aluetuki-hankkeen Väli-Suomen aluekoordinaattori Mirka Mikkola iloitsee. ”Ensi vuonna Aluetuki järjestää useita koulutuksia, jolloin toivottavasti kaikille kiinnostuneille löytyy sopiva ajankohta omaan kalenteriin. Ensi vuonna tarjoamme puheeksiottokoulutusten lisäksi myös Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutusta heille, jotka haluavat syventää osaamistaan.”

Rahapelaaminen puheeksi

Rahapelaaminen puheeksi -koulutuksessa (0,5pv) osallistujat saavat tietoa rahapelaamisesta ja työvälineitä rahapelaamisen kohtaamiseen. Koulutus antaa valmiuksia rahapelaamisen puheeksiottoon, asiakkaan tukemiseen lyhytneuvonnan keinoin ja jatkotuen arviointiin.

Koulutuspäivät ja ilmoittautuminen:

Kevät 2022

Syksy 2022

Rahapeliriippuvuus hallintaan

Rahapeliriippuvuus hallintaan -menetelmäkoulutus (1pv + 0,5pv) koostuu kahdesta koulutuspäivästä ja niiden välissä tehtävästä menetelmän kokeilusta asiakas- tai potilastilanteessa. Menetelmäkoulutus antaa kokonaiskuvan rahapeliriippuvuuden hoidosta kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen mukaisesti ja valmiudet arvioida sekä hoitaa henkilöä, jolla on rahapeliongelma.

Koulutuspäivät ja ilmoittautuminen:

Kevät 2022

Syksy 2022

Koulutuksen järjestämisestä vastaavat Aluetuki-hankkeen toimijat Peliklinikka (Etelä-Suomi), Sovatek-säätiö (Väli-Suomi) ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (Pohjois-Suomi).

Mikä Aluetuki?

Rahapeliongelmien hoidon ja tuen Aluetuki on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koordinoima hanke. Sen tavoitteena on tukea rahapeliongelman hoidon ja tuen saatavuuden ja laadun kehittämistä kunnissa ja tulevilla hyvinvointialueilla vuosina 2021–2023. Hankkeen toimijoita ovat Etelä-Suomessa Peliklinikka, Väli-Suomen alueella Sovatek-säätiö ja Pohjois-Suomessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Lue lisää THL:n uutisesta tästä linkistä.