Meijän Mieli -hankkeen vapaaehtoiskoulutukset vauhdissa

Meijän Mieli -hankkeen ensimmäisestä vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta on valmistunut 6 uutta Meijän Kaveria. Heti perään polkaistiin käyntiin Ylitse MentorApp -digikaverikoulutus, josta ensimmäiset digikaverit valmistuvat jo tällä viikolla.

Ensimmäiset Meijän Kaverit valmistuneet

Ensimmäisestä Meijän Kaveri -vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta on valmistunut ympäri maakuntaa 6 uutta vapaaehtoista tukihenkilöiksi mielenterveystoipujille. Onnittelut uunituoreille Meijän Kavereille!

Koulutus koostui neljästä kahden tunnin Teams-tapaamisesta ja pääsisältöinä olivat vapaaehtoistoiminnan periaatteet, toipumisorientaatio, mielenterveystoipujan kohtaaminen ja tuki vapaaehtoiselle. Lisäksi koulutuksissa oli puheenvuoroja mm. kokemusasiantuntijalta, Kriisikeskus Mobilesta sekä SPR:n ystävätoiminnasta. Hankkeeseemme on ohjautunut myös muutamia mielenterveystoipujia, joten lähiaikoina aloitetaan kaveriparien ”mätsäys” ja ensimmäiset kaveritapaamiset. Seuraava Meijän Kaveri -koulutus pidetään Teams -toteutuksena huhti-toukokuussa 20.4. alkaen. Ilmoittautumiset 18.4. mennessä osoitteessa www.vapaaehtoistyö.fi.

Meijän Digikaveri -koulutus alkanut

Heti Meijän Kaveri -koulutuksen perään starttasi Meijän Digikaveri -koulutus. Digikaverit tulevat käyttämään kaveritoiminnassa yhteydenpitovälineenä Sos-lapsikylän kehittämää Ylitse MentorApp-sovellusta, joka mahdollistaa paikasta ja ajasta riippumattoman anonyymin viestittelyn. Myöskin tämä koulutus toteutetaan Teams -alustalla ja sen kesto on 2 x 2,5 h. Meijän Mieli -hanke perehdyttää osallistujia vapaaehtoistoimintaan ja Ylitse MentorApp -sovelluksen käyttökoulutusosion vetää Eppu Saarela Sos-lapsikylästä.