Nuorten Jyväskylän Kesäkanavalla vähennetään yksinäisyyttä

Koske:n hallinnoimassa Yhdessä ei olla yksin –hankkeessa on etsitty ratkaisuja yksinäisyyden vähentämiseen hyödyntämällä mm. maksutonta discord-sovellusta, joka on tarkoitettu avoimien tai suljettujen ryhmien keskustelualustaksi sekä kahdenkeskiseen viestittelyyn. Discord-ryhmiä on hyödynnetty kevään aikana mm. paljon pelaavien nuorten sekä omaishoitajien vertaistuen jakamiseen. Kesäkuun alussa Yhdessä ei olla yksin –hanke käynnisti yhdessä Jyväskylän nuorisopalvelujen, Homies Youth Work-hankkeen (Muutila ry) sekä Virkku-hankkeen (Jyväskylän seudun nuorisoseura) kanssa Nuorten kesäkanavan,  jossa nuoret voivat osallistua nimimerkillä vapaamuotoiseen keskusteluun ja seurata eri toimijoiden menovinkkejä.

Kesäkanavan tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä tarjoamalla juttuseuraa turvallisessa ympäristössä verkon välityksellä. Menovinkkien jakamisella halutaan kannustaa nuoria lähtemään myös omatoimisesti mukaan erilaisiin tapahtumiin ja toimintaan.

Kesäkanava pidetään auki arkipäivisin klo 12-16 läpi kesän ja se on suunnattu 13-29 –vuotiaille jyväskyläläisnuorille. Kanavalla on aina läsnä valvojia, jotka moderoivat tarvittaessa keskusteluja. Lisätietoa kesäkanavasta sekä linkki kanavalle löytyy osoitteesta nuorten.jyvaskyla.fi/discord.