STEAn avustusesitys Yhdessä ei olla yksin -hankkeelle on myönteinen

Kosken Yhdessä ei olla yksin -hyvinvointiyhteistyöhanke 2017-2019 on saanut myönteisen avustusesityksen 1.12.2017 koskien hankkeen rahoitusta vuonna 2018. STEA esittää sosiaali- ja terveysministeriölle rahoitettavaksi hanketta 169.000 eurolla. Hankkeen rahoitus tulee yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksesta. Esitystään STEA perustelee sillä että toiminta vastaa avustustoiminnan toimeenpanosuunnitelman mukaista yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistämisen tavoitealueen sisältöä. Hankkeessa työskentelee kaksi projektihenkilöä ja hankkeen toiminta-alueena on 14 keskisuomalaista kuntaa.

Ensi vuonna sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödylliseen terveyttä ja hyvinvointia edistävään toimintaan jaettavien avustusten yhteissumma on kaikkien aikojen suurin, 342 miljoonaa euroa. STEAn ehdotuksen mukaan Veikkauksen tuottoja jaettaisiin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yleishyödylliseen kansalaisjärjestötoimintaan yhteensä 342 miljoonaa euroa 871 järjestölle 1 841 eri kohteeseen.

Lisätietoja antaa projektikehittäjä Sirpa Pekkarinen, p. 040 653 7220.