Rahapeliongelman hoidon ja tuen kehittämisen alueellinen tuki (2021–2023)

Rahapeliongelmien hoidon ja tuen kehittämisen alueeellinen tuki (Aluetuki) on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koordinoimaa toimintaa. Sen tavoitteena on tukea rahapeliongelman hoidon ja tuen saatavuuden ja laadun kehittämistä kunnissa ja tulevilla hyvinvointialueilla vuosina 2021–2023. Hankkeen toimijoita ovat Etelä-Suomessa Peliklinikka, Väli-Suomen alueella Sovatek-säätiö (kumppanina Koske) ja Pohjois-Suomessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lue lisää THL:n uutisestaKosken artikkelista ja Pelituen blogikirjoituksesta.

Aluetuki järjestää tietoiskuja, koulutuksia ja konsultaatiota rahapeliongelman puheeksi ottamisen ja hoidon edistämiseksi. Ammattilaisten osaamisen vahvistamisen lisäksi järjestetään työpajoja ja työryhmiä rahapeliongelmien hoidon ja tuen kehittämiseksi alueilla.

Aluetuen logo.

Aluetuki kouluttaa

Osallistu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettuihin maksuttomiin Rahapelaaminen puheeksi- ja Rahapeliriippuvuus hallintaan -verkkokoulutuksiin! Koulutusten järjestämisestä vastaavat Aluetuen toimijat. Lataa syksyn 2022 koulutusesite tästä linkistä (pdf)

Rahapelaaminen puheeksi (3h)

Rahapelaaminen puheeksi -koulutus tarjoaa ammattilaisille tietoa rahapelaamisesta ja työvälineitä rahapeliongelman kohtaamiseen. Koulutuksen teemoja ovat rahapelaaminen ilmiönä, rahapelaamisen puheeksiotto, riski- ja ongelmapelaamisen tunnistaminen, ongelmapelaaminen sekä lyhytneuvonta.

Koulutukset ovat samansisältöisiä, joten ilmoittauduthan vain yhteen päivään.

Syksy 2022

Rahapeliriippuvuus hallintaan (1 pv + 0,5 pv)

Menetelmäkoulutuksessa osallistuja saa kokonaiskuvan rahapeliriippuvuuden hoidosta kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen mukaisesti. Koulutuksen käytyään osallistujalla on valmiudet arvioida ja hoitaa henkilöä, jolla on rahapeliongelma. Hän osaa tunnistaa myös rahapelaajan läheisen mahdollisen tuen tarpeen.

Koulutukset ovat samansisältöisiä, joten ilmoittauduthan vain yhteen päivään. Menetelmäkoulutuksen toisen osan (0,5 pv) ajankohta sovitaan koulutuksen aikana.

Syksy 2022

Ota yhteyttä

Väli-Suomi *

Mirka Mikkola (Sovatek-säätiö)
Aluekoordinaattori
puh. 041 731 1204
mirka.mikkola@sovatek.fi

* Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa sekä Etelä-Pohjanmaa.

Etelä-Suomi

Corinne Björkenheim (Peliklinikka / Socca)
puh. 040 175 8244
corinne.bjorkenheim@hus.fi

Pohjois-Suomi

Minttu Tavia (Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri)
puh. 050 462 6211
minttu.tavia@ppshp.fi