Meijän Mieli (2020-2023)

Meijän mieli logo

Meijän mieli -hanke tekee alueellista työtä nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantamiseksi Keski-Suomessa. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista

Tavoitteena on etsivällä työotteella tavoittaa maakunnan nuoria aikuisia mielenterveystoipujia (15-35-vuotiaita) ja kehittää yhdessä heidän kanssaan positiivista mielenterveyttä ylläpitävää toimintaa. Hankkeessa kehitetään myös mielenterveystoipujien parissa tehtävää vapaaehtoistyötä, erityisesti Meijän kaveri-toimintaa. 

Lähtökohta: Keski-Suomesta puuttuu vapaaehtoisia, jotka toimivat mielenterveystoipujien kumppaneina, vaikka muuta vapaaehtoistyötä tehdään paljon. Siksi tarvitaan uutta toimintaa ja viestintää, jolla luodaan joustavia, yksilöllisiä ja rohkaisevia tuki- ja vapaaehtoistyön ratkaisuja toipujille sekä vapaaehtoisille.

Hankkeesta julkaistut artikkelit pääset lukemaan tästä

Hankkeen tavoitteet: 

 • Nuorten aikuisten mielenterveystoipujien arjen ja osallisuuden parantaminen. 
 • Yksilöllisiin tarpeisiin vastaavien tuki- ja vapaaehtoistyön ratkaisujen luominen.
 • Nuorten aikuisten  mielenterveystoipujien aseman vahvistaminen toipumisorientaation avulla. 
 • Uusien toimintamuotojen kehittäminen kansalais- ja järjestötoimintaan toipujien arjen ja osallisuuden parantamiseksi 
 • Positiivisesta mielenterveydestä viestiminen. 

Hankkeen kohderyhmät: 

 • Nuoret aikuiset mielenterveystoipujat (15-35 -vuotiaat), jotka tarvitsevat sosiaalista tukea arjessa selviämiseen. Pitkään sairastaneet, mahdollisesti jo työkyvyttömyyseläkkeellä olevat sekä myös vasta sairastuneet, joiden elämäntilanne on muuttunut sairastumisen myötä. Hankkeessa ei kuitenkaan edellytetä diagnoosia, vaan mukaan voi tulla silloin, kun kokee toiminnan itselleen tarpeelliseksi. 
 • Henkilöt, jotka haluavat työskennellä vapaaehtoisina nuorten mielenterveystoipujien kumppaneina. Myös toipujat itse voivat toimia vapaaehtoisina kokemusasiantuntijoina. 
 • Keski-Suomen maakunnan asukkaat, joiden tietämystä positiivisesta mielenterveydestä edistetään viestinnän avulla. 

Yhteistyöstä voimaa – Toipumisorientaatio -webinaari

Milloin: tiistai 2.11 klo 13-15.30

Missä: Teams

Kenelle: keskisuomalaisille sote-ammattilaisille, järjestöille, alan opiskelijoille, vapaaehtoistoimijoille, mielen hyvinvoinnin parissa toimiville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen 1.11. mennessä tästä linkistä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki edeltävänä päivänä sähköpostiin.

Tervetuloa Teams -alustalle Yhteistyöstä voimaa – webinaariin, jossa saadaan laaja yleiskuva toipumisorientaatiosta sekä sen merkityksestä mielenterveystyössä. Markus Raivio kertoo  90 min. koulutuksessaan toipumisorientaation periaatteet ja niiden yhteydet hoitotyöhön.

Webinaarissa kuullaan myös toipumisorientaation näkökulmasta kehitettävästä The World of Recovery -pelikokonaisuudesta, josta meille tulee kertomaan Venla Leimu Lilinkotisäätiöltä.

Webinaarin ohjelma:

13.00 Tervetuloa/ Meijän Mieli -hanke

13.15 – 14.45 Toipuva mieli – Toipumisorientaation perusteet / Markus Raivio

14.50 – 15.20 The World Of Recovery -pelikokonaisuus / Venla Loimu

15.30 Webinaarin päätös

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Meijän Mieli -hanke ja Keski-Suomen soteuudistus -hanke

KAIKILLE AVOIMET MEIJÄN MIELENTAIDOT -TUOKIOT ETÄNÄ SYKSYLLÄ 2021

Ma 6.9. klo 13-14 Sosiaaliset taidot OSALLISTUMISLINKKI

Ma 4.10 klo 13-14 Mielenterveys ja tunnetaidot OSALLISTUMISLINKKI

Ma 1.11. klo 13-14 Jaksaminen ja uupumus OSALLISTUMISLINKKI

Ma 13.12 klo 13-14 Puheeksi ottaminen ja avun hakeminen OSALLISTUMISLINKKI

SYKSYN 2021 KOULUTUKSET

Meijän kaveri-toiminta. Meijän kaverina kuljet hetken mielenterveystoipujan matkassa juttuseurana ja tsempparina. Meijän kaverit tapaavat kodin ulkopuolella ja asioita tehdään muiden ihmisten parissa. Usein käydään yhdessä kahvilla, kävelyllä tai vaan jutellaan. Tapaamisia on yleisesti noin kerran viikossa tai harvemmin. Meijän kaverit ovat tavallisia, luotettavia täysi-ikäisiä henkilöitä, joilta ei vaadita erityistaitoja.

Meijän digikaverina voit toimia Ylitse Mentor App-sovelluksen avulla anonyymisti paikasta ja ajasta riippumatta, omien aikataulujesi mukaan.

Jos sinulta löytyy aikaa ja halua tutustua uuteen ihmiseen, niin ilmoittaudu mukaan. Kaveritoiminta on suunnattu Keski-Suomen alueella asuville henkilöille. Vapaaehtoiset kaverit saavat koulutuksen. Koulutukseen sisältyy yhteensä neljä tapaamista, joista kolme ensimmäistä on Meijän Kaveri-koulutusta ja viimeisenä iltana on mahdollisuus osallistua Meijän Digikaveri-koulutukseen. Osallistua voi paikan päällä tai etäyhteydellä. Koulutuksen lisäksi vapaaehtoisille on tarjolla ammatillista ohjausta, työnohjausta sekä heille järjestetään virkistystoimintaa. Koulutukset ovat maksuttomia.

ÄÄNEKOSKI JA ETÄ
Aika: 7.9, 4.9, 21.9 & 28.9 klo 17.30-20.00
Paikka: Teams-alustalla sekä livenä, Äänekosken Ilona (Kotakennääntie 2)
Ilmoittautuminen: pe 3.9.2021 mennessä vapaaehtoistyo.fi – sivustolla tai  sähköpostitse merja.angle@koske.fi.
LAUKAA JA ETÄ
Aika: 9.11, 16.11, 23.11 & 30.11. klo 17.30-20.00
Paikka: Teams-alustalla sekä livenä, Laukaan Hype (Laukaantie 26)
Ilmoittautuminen: pe 5.11 mennessä: vapaaehtoistyo.fi- sivusto tai merja.angle@koske.fi.

SYKSYN 2021 TOIMINTA NUORILLE

MeijänMieliMiitingit ovat nuorille (18-35-vuotiaille) mielenterveystoipujien mielen hyvinvointia tukevaa ryhmätoimintaa. Kokoontuminen keskiviikkoisin klo 13-15. Miitingit jatkuvat elokuussa keskiviikkona 18.8 klo 13-15. Ensimmäisellä kerralla suunnittelemme syksyn toimintoja ja teemana hyvän mielen musiikki. Kokoontuminen Matarankatu 4:sen pääaulassa. Ilmoittautuminen Merjalle tai Katjalle. TERVETULOA!

Kaipaatko juttuseuraa, kaveria kahville mukaan tai vaikkapa digikaveria, jonka kanssa chattailla? Meijän mieli -hanke kouluttaa ja välittää koulutettuja Meijän kavereita nuorille aikuisille (15-35) mielenterveystoipujille. Meijän kaverit ovat tavallisia täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita, jotka on koulutettu tukemaan nuoria aikuisia mielenterveystoipujia. Kaverin saamiseen ei vaadita diagnoosia.

KAVERIPYYNTÖ MEIJÄN KAVERI- toimintaan

Lomakkeella voit lähettää kaveripyynnön Meijän Kaveri-toimintaan. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi mahdollisimman pian. Ethän kirjoita lomakkeeseen sosiaaliturvatunnustasi tai muuta salassa pidettäviä tietoja.

  Yhteystiedot

  Merja Angle
  hankekoordinaattori
  etunimi.sukunimi@koske.fi
  puh. 040 124 1426

  Katja Remes
  hanketyöntekijä
  etunimi.sukunimi@koske.fi
  puh. 040 164 7560

  Seuraa hankkeen toimintaa: FB  | Instagram |  Discord