Meijän Mielellä alkoi viimeinen toimintavuosi

Hankkeen viimeinen toimintavuosi on käynnistynyt. Vakiintuneiden toimintojen pyörittämisen ohella on aika alkaa koota yhteen kehittämisen tuloksia ja edelleen kartoittaa ratkaisuja hankkeessa kehitettyjen toimintojen jatkumiseksi hankkeen päättymisen jälkeen. Vielä ei kuitenkaan ole aikaa heittäytyä laakereilleen lepäämään, vaan alkaneena vuonna yhteistyöverkosto edelleen laajenee ja alueellisia kokeiluja tehdään.

TWoR-roolipelitoiminta jatkuu

Jyväskylässä ja Äänekoskella päätökseen saadut The World of Recovery -pöytäroolipelisessiot saavat jatkoa. Äänekosken suunnalla uutta ryhmää vielä kasaillaan, mutta Jyväskylässä uusi ryhmä aloitti jo tammikuun lopulla.

Lilinkotisäätiön pelihankkeen päällikkö, pelivelho Venla Leimu on ylisanoin hehkuttanut rohkeuttamme ottaa peli kokeiluun ja heittäytymistämme pelinjohtajan rooliin ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta roolipelaamisesta saati pelin johtamisesta. Peliryhmäläisten lisäksi olemme siis itsekin olleet ”koekaniineina” uudenlaista peliä testaamassa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että peli toimii erinomaisen hyvin ryhmätoiminnan välineenä nuorten parissa ja pelinjohtaminen onnistuu helposti pelinjohtajakirjan selkeiden ohjeiden avulla. Seuraavassa pelisessiossa ehkä jo oma mielikuvitus toimii paremmin, eikä jokaista käännettä tarvitse tankata pelinjohtajan oppaasta. Voimme lämpimästi suositella TWoR-pelejä muillekin nuorten ja/tai mielenterveystoipujien parissa toimiville! Lisätietoja pelistä tästä ja toki voi meiltäkin kysellä, mikäli mielenkiinto herää.

Helmikuussa tapahtumia ja koulutuksia

Ystävänpäivän aattona 13.2. klo 13-16 olemme useiden muiden toimijoiden kanssa Keuruulla ”Älä jää yksin -täällä on toimintaa!” -tapahtumassa. Keuruun kulttuuritalo Kimarassa on toimijoiden esittelypisteiden lisäksi puhujana etäyhteyden kautta Olavi Sydänmaanlakka Mielenterveyden keskusliitosta, Ystävyyden A-studio -paneelikeskustelu, musiikkiesityksiä, kahvitarjoilu sekä MielenTie ry:n avoimet ovet.

Keskiviikkona 15.2. osallistumme Vapaaehtoismessuille Jyväskylän pääkirjastolla klo 12-15.45. Tapahtumassa on esittelyssä laaja kattaus vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Jyvässeudulla. Lisäksi messuilla kuullaan vapaaehtoistarinoita sekä päästään seuraamaan Ässiä hatusta – improvisaatioteatterin esitystä.

Samaisella viikolla lauantaina 18.2. järjestämme Meijän Kaveri -vapaaehtoistoiminnan koulutuksen Jyväskylässä klo 9-15. Koulutukseen ilmoittautuminen viimeistään 16.2. tästä tai sähköpostilla merja.angle@koske.fi. Digitaalisen vapaaehtoistoiminnan Meijän Digikaveri -koulutus järjestetään ti-ke 21.-22.2. klo 17-20. Tähän koulutukseen ilmoittautuminen viimeistään 19.2. tästä tai sähköpostilla merja.angle@katja-remesfi. Kouluttautuminen ei edellytä toimintaan mukaan lähtemistä vaan päätöksen voi tehdä vasta koulutuksen jälkeen. Tervetuloa!