Meijän Mieli toivottaa hyvää joulua ja raottaa hankkeen viimeisen toimintavuoden suunnitelmia

Vuosi -22 alkaa olla lopuillaan ja voidaan hiljentyä hengähtämään joulurauhaa. Jos katsotaan Meijän Mieli -hankkeen kulunutta vuotta, voidaan tyytyväisinä todeta siihen mahtuneen monenlaista yhteistyötä, tapahtumia ja kohtaamisia. Viimeinen toimintavuosi aloitetaan osittain uusin aluevaltauksin.

Toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

Hankkeen toiminnot jatkuvat ennen joulua viimemetreille saakka TWoR-pöytäroolipeliryhmien pyöriessä vielä jouluviikolla. Joulun ja vuodenvaihteen välipäivinä lomaillaan joitakin päiviä. Hankkeen viimeisen toimintavuoden kujeet aloitellaan sitten heti vuoden vaihduttua. Vapaaehtoistoiminnan koulutukset, kaveri-illat, hengailukahvilatoiminta Äänekoskella ja TWoR-pöytäroolipeliryhmät jatkuvat entisellään. Uutta tulee olemaan toiminnan laajentuminen Keuruulle.

Ystävänpäivän tapahtuma Keuruulla 13.2.

Keuruun suunnalla on virinnyt yhteistyötä paikallisen mielenterveysseura Mielen Tie ry:n kanssa. Yksinäisyysteeman ympärille suunniteltuun ystävänpäivätapahtumaan on tulossa mukaan myös muita toimijoita esittelemään toimintojaan.

Tapahtumaan on lupautunut puhujaksi Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka. Lisäksi tapahtumassa järjestetään paneelikeskustelu, jossa yksinäisyysteemasta ovat keskustelemassa eri ikäiset ja -taustaiset panelistit.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 13.2.-23 klo 13-16 Keuruun kulttuuritalo Kimarassa (Koulutie 3), josta opastettu ”mielentie”-polku tutustumiskäynnille naapurissa sijaitsevaan Mielen Tie ry:n tiloihin. Tapahtumapäivän tarkempi sisältö ja aikataulut tarkentuvat myöhemmin.

Keuruulle Meijän porukka -ryhmätoimintaa maalis-huhtikuussa -23

Keuruun suunnalla aktivoidutaan myös muissa merkeissä. Loppusyksyn yhteistyön hedelmänä on saatu aikaiseksi toimintasuunnitelma Keuruulla maaliskuussa starttaavalle ryhmätoiminnalle. Me Meijän mieli -hankeen ja Aspan Omat avaimet 4You -toiminnan työntekijät päätimme luottaa yhteistyön voimaan ja järjestämme Keuruulla 18-35-vuotiaille nuorille aikuisille Meijän porukka -ryhmätoimintaa.

Ryhmän teematapaamisissa pohditaan tunteita, vahvuuksia, voimavarasyöppöjä ja unelmia. Pohdimme myös arjen mielekkyyttä sekä kaveritoiminnan ja vertaistuen merkitystä. Tapaamisten tarkempi sisältö muokkaantuu osallistujien toiveiden mukaan. Ryhmä kokoontuu 2.3.-20.4.2023 välisenä aikana 8 kertaa torstaisin klo 13-15.  

Ryhmään voi ilmoittautua tästä viimeistään 1.3.-23. Tervetuloa mukaan!