Maksutonta koulutusta tarjolla moniammatillisessa ryhmässä lasten mielenterveystyön psykoedukatiiviseen työskentelyyn

Hei lasten ja nuorten parissa toimiva kunnan työntekijä! Tuntuuko lasten ja nuorten tilanteet sinusta haastavilta? Puuttuuko sinulta työkaluja? Keski-Suomen kuntien lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille tarjotaan koulutusta lasten mielenterveystyön psykoedukatiiviseen työskentelyyn.

Haluaisitko

  • Saada lisää ymmärrystä lapsen/nuoren käytöksen ja oirehdinnan taustasyihin?
  • Saada työkaluja haastavasti käyttäytyvän asiakkaan kanssa toimimiseen?
  • Edistää lasten/nuorten käytökseen vaikuttavaa mielen hyvinvointia?
  • Tehdä vaikuttavaa ja palkitsevaa työtä sekä saada voimavarasi käyttöösi?
  • Pohtia aiheeseen liittyviä kysymyksiä moniammatillisessa ryhmässä itsesi likoon laittaen?

Keski-Suomen alueen kuntien lasten/nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille tarjotaan Kosken ja KS Sote -hankkeen yhteistyönä maksutta lasten mielenterveystyön psykoedukatiivisen työskentelyn syventävän koulutuksen perustason eli avainosaajan koulutus syksystä 2021 kevääseen 2022.

Koulutus sisältää 10 X puolen päivän koulutuskerran, seminaaripäivän sekä välitehtäviä ja harjoitustyön.

Kouluttajina toimivat MN kouluttajaksi pätevöityvät Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen  lastensuojelun erityissosiaalityöntekijä (YTM), Pride-valmentaja Katja Salminen-Lahtinen sekä terveydenhoitaja, TtM, ratkaisukeskeinen työnohjaaja Mari Kolu. Kouluttajien työnohjaajana toimii lastenpsykiatri, lastenneurologi, psykoterapeutti Kirsi Mustonen, joka on ryhmän käytettävissä myös jonain koulutuskertana.

Katjalla on lähes 25 vuoden kokemus lastensuojelutyön eri sektoreilta niin kunnan lastensuojelun sosiaalityöntekijänä, vahvasti tuetun perhehoidon sosiaalityöntekijänä kuin koulun sosiaalityön ja psykologitoiminnan vastaavana toimimisesta. Marilla on 17 vuoden työkokemus lähiesimies- ja johtotehtävissä sotealalla.  Suurin osa siitä lasten, nuorten ja perheiden palveluista avoterveydenhuollossa.  Marin johtamis- ja ohjaamistapaa ohjaa vahvasti systeeminen ajattelu sekä valmentava ja osallistava johtamisideologia. Hän on STOry:n hyväksymä työnohjaaja.

Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa ja mielellään työpari eli 2 hklö/kunta. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän, pyritään mahdollistamaan osallistujat mahdollisimman monesta eri kunnasta. Osallistujilla on mahdollisuus jatkaa myöhemmin mentori- ja kouluttajatason koulutuksiin ja sitä myötä jakaa osaamistaan entistä vahvemmin työyhteisöissään.

Voit kysyä lisää tai ilmoittautua alustavasti:
katja.salminen-lahtinen@koske.fi , p. 044-2651064/Katja
mari.kolu@keuruu.fi , p. 040-7616308/Mari