Lastensuojelu keskiössä tänä syksynä

Lastensuojelun kysymyksiin on paneuduttu tänä vuonna Keski-Suomessa, kun maakunnan lastensuojelun tilaa kartoitettiin laajalla kyselyllä. Lastensuojeluun keskittyminen jatkuu syksyllä, sillä 18.11. järjestetään Systeeminen lastensuojelu Keski-Suomessa -seminaari ja 4.12. Lastensuojelupalveluiden hankinta ja valvonta – Eväitä sosiaalityön arkeen -koulutus. Tutustu tarkemmin tapahtumiin ja niiden ohjelmiin!

Lastensuojelupalveluiden hankinta ja valvonta – eväitä sosiaalityön arkeen

4.12.2019 klo 9.30-15.30
Tourujokisali, Matarankatu 6, Jyväskylä

Valvonnan kysymykset sosiaalihuollossa ovat olleet paljon esillä julkisessa keskustelussa viime kuukausina. Koulutuspäivässä perehdymme niin sopimus- kuin viranomaisvalvonnan teemoihin nimenomaan lastensuojelun näkökulmasta. Valvontaan liittyvää koulutusta on toivottu myös Kosken toteuttamassa laajassa, maakunnan lastensuojelun tilaa käsittelevässä kyselyssä.

Kouluttajina toimivat lakimies Susanna Lehti sekä Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:n ylitarkastaja Paula Mäkiharju-Brander. Aamupäivällä syvennytään sopimusvalvontaan ja hankinnan kysymyksiin lastensuojelun palveluissa. Iltapäivällä käsitellään lastensuojelun viranomaisvalvontaa Keski-Suomessa.

Päivä on tarkoitettu kaikille lastensuojelupalveluiden ostamisen ja valvomisen teemoja työssään käsitteleville, erityisesti lasten asioista vastaaville ja johtaville sosiaalityöntekijöille sekä palveluntuottajille.

Koulutuksen hinta on 50 euroa.

Systeeminen lastensuojelu Keski-Suomessa –seminaari

Tervetuloa mukaan Systeeminen lastensuojelu Keski-Suomessa – seminaariin ma 18.11.2019 klo 9.00-14.30 Jyväskylän kaupungin kirjaston Unonsaliin, os. Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä.

Seminaarissa pääset kuulemaan ja keskustelemaan, mitä systeemisyys tarkoittaa lastensuojelun sosiaalityössä ja yhteistyöverkostoissa. Päivän aikana kuullaan puheenvuorot THL:n SyTy!-hankkeen toimijoilta sekä Hämeenlinnan kaupungin lastensuojelun tavasta ja mahdollisuuksista toteuttaa systeemistä työotetta työssään. Perusturvalaitos Saarikan lastensuojelutyön ammattilaiset kertovat lastensuojelutyön arjesta systeemisen työotteen kentällä. Seminaaripäivän iltapäivällä on mahdollisuus syventyä oman kiinnostuksen mukaan systeemisen lastensuojelun johtamiseen, perheterapian rooliin osana lastensuojelutiimiä tai systeemisyyteen yhteistyötahojen toiminnan näkökulmasta.

Seminaari on suunnattu systeemistä lastensuojelun toimintamallia työssään käyttäville ammattilaisille tiedon syventämiseksi sekä sivistys-, sosiaali- ja terveystoimen johtajille ja ammattilaisille sekä kuntapäättäjille ja muille toimintamallista kiinnostuneille.

Mistä systeemisessä toimintamallissa on kyse?

Systeemisen lastensuojelun toimintamallin työn ytimessä on lapselle tärkeiden ihmissuhteiden sekä lapsen ja perheen osallisuuden vahvistaminen ja yhteistoimijaisuus. Työssä sovelletaan perheterapeuttisia työmenetelmiä. Työskentely perustuu dialogisuuteen ja suhteiden tutkimiseen. Keski-Suomesta 8 kuntaa ovat mukana SyTy!-hankkeessa, jonka aikana uusia lastensuojelun työntekijöitä koulutetaan mallin käyttöönotto. Systeemisen toimintamallin kehittäminen on osa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa, joka jatkuu myös nykyisessä hallitusohjelmassa.