Järjestöjen yhteistyö Jämsässä antaa lisäarvon paikallisuudelle

Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKEn hyvinvointiyhteistyöhanke ’Yhdessä ei olla yksin’ oli mukana jämsäläisten yhdistysten aamukahveilla 15.6. Jämsän Voimavara ry, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki KYT ry ja Yhdessä-hanke kutsuivat jämsäläisiä yhdistyksiä kesäkahveille paikalliseen Akuliina-kahvilaan. Kutsua noudatti melkein 20 yhdistysaktiivia, jotka puolestaan edustivat melkein yhtä monta eri paikallisyhdistystä.
Jämsässä perustettiin yhdistysten yhteistyöyhdistys vuonna 2013 ja sittemmin olemme saaneet kuulla ja lukea monesta yhdessä tuotetusta tapahtumasta, kuten pop-up-tila Voimavakka, iltakirpputorit, yhdistysmessut… Yhtenä tärkeänä tehtävänä yhteistyöyhdistyksellä on edustaa järjestöväen ääntä kaupunkisuunnittelussa ja tuoda yhdistysten aloitteita edelleen kaupungin päätöksentekoon.
Jämsän Voimavaran puheenjohtajana toimii Anne Laimio ja sihteerinä Arja Paakkanen. Parhaiten yhdistyksestä voi lukea lisää facebook-sivuilta.
Iloisia Jämsän Mielenterveysseuran ilmeitä aamukahvilla.
Lisätietoja järjestöjen yhteistyöstä hyvinvoinnin edistäjinä Jämsässä antaa Yhdessä ei olla yksin -hankkeen projektikehittäjä Sirpa Pekkarinen, p. 040 653 7220, sirpa.pekkarinen@koske.fi.