Koske mukana rakentamassa Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymää

Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymää rakennetaan yhteistyössä Kukkulan, Hippoksen ja Kankaan alueille – 16 eri toimijaa allekirjoittivat  aiesopimuksen.

Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymää on 3.10.2016 tehdyllä aiesopimuksella lupautunut rakentamaan yhteistyössä 16 eri toimijaa.  Ideana on yhdistää liikunnan ja terveyspuolen osaaminen samaan osaamiskeskittymään. Keskittymän osa-alueet ovat terveys- ja sosiaaliala, kuntoutus sekä liikunta sisältäen urheilun ja huippu-urheilun. Näiden lisäksi Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymään tulee myös tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja koulutustoimintaa.

Tavoitteena on, että Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymä on 2020 -luvulla sekä Suomen että Euroopan mittakaavassa merkittävä terveydenedistämiseen ja liikuntaan erikoistunut osaamiskeskittymä, jonka innovatiivisia ideoita hyödyntävät kansalaiset ja yritysmaailma.

Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymän aiesopimuksen allekirjoittivat 3.10.2016: Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES sr., Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Keski-Suomen yrittäjät, Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry, Jyväskylän Urheiluakatemia, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen Liikunta ry., Keski-Suomen Kauppakamari, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Hippoksen Kehitys Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Jokainen aiesopimuksen allekirjoittanut sopijaosapuoli osallistuu kehittämishankkeeseen omien strategisten tavoitteidensa mukaisesti.

Lisätietoja:

Kari Halinen, projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, puh. 014 266 7285
Jari Ritsilä, erityisasiantuntija, KTT, Dosentti, puh. 050 443 2371

Yhteyshenkilö Koskessa:

Raili Haaki, johtaja, 050 304 6245