Mitä sosiaalihuolto on?

Sosiaalihuollon tehtävänä on tukea ihmisiä heidän omissa arkiympäristöissään ja varmistaa tarvittava tuki elämänkaaren eri vaiheisiin. Joka viides suomalainen käyttää vuosittain sosiaalipalveluja, ja ne koskettavat meitä kaikkia jossain elämänvaiheessa.

Sosiaalihuolto sisältää 

Sosiaalihuollon tavoitteena on tasata eroja kansalaisten hyvinvoinnissa ja edistää ihmisten sekä yhteisöjen toimintakykyä, osallisuutta ja turvallisuutta. Sosiaalihuollolla on tärkeä rooli lisätä kansalaisten yhteenkuuluvuutta, keskinäistä luottamusta ja yhteiskunnallista vakautta. Sen merkittävä tehtävä on toivon ylläpitäminen.

Sosiaalihuolto haltuun ja tutuksi

Sosiaalihuoltoon voit tutustua tarkemmin Youtube-kanavaltamme löytyvien Sosiaalihuolto haltuun -illan tallenteiden avulla (linkki soittolistaan). Tilaisuus pidettiin Keski-Suomen aluevaaliehdokkaille 8.12.2021.

Olemme julkaisseet some-kanavillamme kampanjoita sosiaalihuollon ja sen palvelujen tunnettuuden lisäämiseksi. Löydät sosiaalihuoltolain mukaisten sosiaalipalvelujen julkaisut tästä linkistä (pdf) ja lyhyitä videoita sosiaalihuollosta tästä soittolistasta

Kampanjoiden julkaisuja löydät Facebookista ja Twitteristä tunnisteilla #sosiaalihuoltohaltuun, #SOtutuksi tai #SinulleMinulleMeille.

Sosiaalipalvelut tukevat eri elämäntilanteissa.