Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sosiaalihuolto sotessa – infotilaisuus sosiaalihuollosta median edustajille ja viestijöille

15.11.2021 @ 13:00 - 14:00

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä kaikkea SO sotessa tarkoittaa?

Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Koske järjestää 15.11. klo 13–14 (Teams) infotilaisuuden sosiaalihuollosta, sen merkityksestä ja tilanteesta maakunnassa. Tule kuuntelemaan ja tarjoa seuraajakunnallesi uusia näkökulmia aluevaaleihin, sote-uudistukseen ja hyvinvointialueiden muodostamiseen.

Sosiaali- ja terveydenhuollosta puhutaan usein yhdessä kiinteänä parina, mutta mitä palveluja sosiaalihuolto sisältää ja mikä merkitys niillä on asukkaiden hyvinvoinnille ja arjelle? Joka viides suomalainen käyttää vuosittain sosiaalipalveluja, ja ne tarjoavat meille kaikille tarvitsemaamme tukea eri elämänvaiheissa – lapsena, nuorena, aikuisena ja ikääntyneenä.

Sen vuoksi ei riitä, että sosiaali- ja terveydenhuollosta kerrotaan uutisvirrassa vain lääkäriin pääsyn ongelmina tai hoitojonoina. Sosiaalipalvelujen tilanne on huonompi. Esimerkiksi vammaispalveluissa, sosiaalityössä, lapsiperhepalveluissa ja vanhusten kotihoidossa on paljon enemmän tyydyttämätöntä palvelutarvetta kuin terveydenhuollossa (linkki FinSote 2020 -tutkimustuloksiin / kuvio palvelua riittämättömästi saaneista Keski-Suomessa).

”Vaikka meillä on kattava sosiaalihuollon lainsäädäntö ja käytämme Keski-Suomessakin satoja miljoonia sosiaalihuoltoon, eivät palvelut välttämättä vastaa asukkaiden tarpeita parhaimmalla mahdollisella tavalla”, sanoo Kosken johtaja Marja Heikkilä, ”Sote-uudistus tuo mahdollisuuden parantaa ja kehittää palveluita asiakkaiden tarpeita vastaaviksi.”
Paikalla alustamassa ja keskustelemassa ovat Kosken johtaja Marja Heikkilä ja sosiaalihuollon asiakkaiden näkökulmaa valottaa maakunnan sosiaaliasiamies Eija Hiekka.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 14.11. tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/AF857CEFBDE147C3

Kutsua saa mielellään välittää eteenpäin organisaatiossanne tai viestintäverkostossanne.
Tervetuloa!

Lisätietoja:
viestinnän suunnittelija Taru Paavolainen
taru.paavolainen@koske.fi
puh. 040 136 5279

Tiedot

Päivämäärä:
15.11.2021
Aika:
13:00 - 14:00

Tapahtumapaikka