#sutonnähty -kampanja

Huhtikuussa 2018 julkaistiin lista yksinäisyyttä vähentävistä hyvinvoinninteoista. Juttu lähti liikkeelle KOSKEn Yhdessä ei olla yksin -hyvinvointihankkeen ja kumppaneiden järjestämästä Sanoja yksinäisyydestä -seminaarista. Seminaari järjestettiin Jyväskylässä 2.2.2018.

STEA rahoittaa kolmea keskisuomalaista hanketta vuosina 2017-2019. Yksi hankkeista on KOSKEn hallinnoima Yhdessä ei olla yksin -hyvinvointiyhteistyöhanke. Kaksi muuta ovat
– Homies Youth Work, fb-sivut, jota hallinnoi Muutostila ry
– Tuttu, tukea ja toivoa -hanke, fb-sivut, jota hallinnoi Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry

Seminaarissa pyydettiin yleisöä nimeämään tekoja, joilla yksinäisyyttä voidaan vähentää – tekoja, joilla auttaa yksinäistä henkilöä – itseään, lähimmäistä tai jopa ventovierasta. Näitä tekoja koottiin helmi-maaliskuussa lisää, jo niiden runsaasta sadosta tehtiin lista, josta löytyy hyvinvoinnin teko, tai esimerkki sellaisesta, jokaiselle vuoden viikolle. Haasteet ja viikot

Lisää kampanjasta voi lukea ja sitä on helppo seurata FB-sivulta ja Instagramista teemanimellä #sutonnähty. Tule sinäkin mukaan tekemään hyvinvoinnintekoja että yksinäisyys vähenisi!

Ote kampanjan huhtikuun teoista;
Viikko 15 – Bussipysäkillä ja rullaportaissa jutustelen, tarjoan apua vanhuksille ja puutun kiusaamiseen. (Tarja ja Timo, 55 vuotta)
Viikko 16 – En ole koskaan niin kiireinen, etten ehtisi hymyillä tutuille ja tuntemattomille.
Viikko 17 – Puhun naapurin mummolle. (Teemu, 40 vuotta)

Lisätietoja kampanjasta antavat Yhdessä ei olla yksin- hankkeen työntekijät Anja Saksola ja Sirpa Pekkarinen, joiden yhteystiedot löydät hankkeen kotisivuilta.