Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Toipumisorientaatio-esitelmä

10.10.2018 @ 13:00 - 15:00

Tervetuloa kuulemaan THL:n mielenterveysyksikön kehittämispäällikkö Esa Nordlingin esitystä toipumisorientaatiosta kansalaistoimintakeskus Mataralle, Matarankatu 6, Matara-saliin Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. klo 13–15.

Tilaisuuteen mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen tästä linkistä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQPHGUPnkea_qOhOBq1z-aUVh7lAih-9JuISRIGkft4akZrQ/viewform 

Toipumisorientaatio (recovery) on ajattelun ja toiminnan viitekehys, jossa painottuvat voimavarat, osallisuus, toivo, elämän merkityksellisyys ja positiivinen mielenterveys.

Toipumisorientaatiolla viitataan sekä mielenterveyspalvelujen järjestämisen periaatteisiin että yksilötason toipumisen tavoitteiden henkilökohtaistamiseen yhteisen päätöksenteon kehyksessä, toteaa psykiatri Jyrki Korkeila.
Toipumisorientaatioon perustuvilla palveluilla on saatu merkittäviä tuloksia mm. Britanniassa, Hollannissa, Tanskassa ja Tsekeissä.  Suomessakin monet mielenterveysalan järjestöt ovat omaksuneet toipumisorientaation toimintansa perustaksi, mutta myös useat julkiset toimijat ovat henkilöstön koulutuksen kautta alkaneet nostaa toipumisorientaatiota mielenterveyspalvelujen muutosta ohjaavaksi malliksi.

Lisätietoja: ulla.lehtinen@suvimaenklubitalo.fi

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2018
Aika:
13:00 - 15:00

Järjestäjä

Suvimäen klubitalo

Tapahtumapaikka

Matara-sali
Tulosta sivu | Sivukartta    © Copyright : Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus.